Hur bli av vita flugor på tomatplantor

Vita flugor är mycket liten, bladlöss-liknande insekter som angriper alla typer av växter men är särskilt skadliga för tomater. Dessa myllrande insekter förökar sig snabbt och kan angripa en tomatplanta i några dagar. Vita flugor suger saft från tomatplantor, orsakar skrumpna blad och deformerade tillväxt. De utgör en dubbel hot mot tomatplantor, emellertid, som de dessutom överföra växtsjukdomar. Av dessa skäl är det mycket viktigt att bli av med vita flugor på din tomatplantor så fort du märker tecken på dem.

Instruktioner

•Isolate den smittade anläggningen från andra, friska tomatplantor. Vita flugor kan snabbt svärma och kommer flytta snabbt till en annan anläggning om du inte dödar dem snabbt nog.

•Dra på några trädgårdsarbete handskar och ta bort så många flugor som du kan för hand. Detta är det snabbaste och minst giftiga sättet att ta bort vita flugor, och det håller din tomat bladen torra, våta löv kan leda till svamp tillväxt.

•Söka en trädgård slangen på din tomatplantor och spränga vita flugor av det. Punkt vattnet på undersidan av bladen, som är där vita flugor vilja dölja. Drunkning vuxna är effektivt men dödar inte äggen. Gör detta på en varm dag så att tomatplantor torkar snabbt.

•Använd en insektsbekämpning tvål till växten. Se till att bestryka undersida på bladen. Insektsbekämpning tvål fungerar väl för att bli av mjuk arbetsföra insekter som vita flugor, men inte så bra på skalbaggar.

Tips & varningar

  • Förhindra att vita flugor angriper dina tomatplantor i första hand genom att noggrant undersöka några tomatplantor som du köper, som många växter är smittade innan de planteras även.