Hur bli av unken lukt från gamla möbler

Möbler ofta utvecklar en unken lukt över tiden, särskilt när möblerna är underkastade ett fuktigt eller fuktiga område. Denna unken lukt gör möbler verkar gamla och smutsiga. Många gånger möblerna själv är i bra skick och när du tar bort unken lukt, möblerna kan vara del av en inbjudande sittgrupp där vänner och familj kan njuta av sällskap av varandra.

Instruktioner

•Sprinkle möbler med en ljus damning av bakpulver och Låt sitta över natten. Ta bort alla kuddar eller andra flyttbara delar och strö dem också.

•Vacuum möbler nästa morgon med hjälp av en slang bifogad bli av bakpulver. Bakpulver är en naturlig lukt absorbator som kommer har dragit mest, om inte alla, av unkna lukten av möblerna.

•Spray möbler med en 50/50 lösning av vatten och destillerat ättika. Täcka hela möbler lappa med en lätt dimma och låt lufttorka. Om någon lukt är närvarande efter några timmar, spraya på en annan ansökan.

•Sätt möbler utomhus i direkt solljus i flera timmar, när det är möjligt att luften ut. Frisk luft minskar ofta eller tar helt bort de unkna dofterna.

Tips & varningar

  • När du lagrar möbler, lagra i en sval, torr plats att hindra unken lukt från att utvecklas. Dessutom samla spill när de utvecklar för att hindra fukt från sipprar in möbler stoppning, där mögel kan börja växa.