Hur bli av torktumlare ark luktar

Hur bli av torktumlare ark luktar

Du kan älska vägen torktumlare ark ta bort statiskt ren från dina kläder, men det inte betyder att du älskar den parfymerade doft som de lämnar på din nyligen tvättade kläder. Några blad i synnerhet lämna sådan en stark lukt att kläderna bär doften i dagar.

Instruktioner

•Ta bort din lint filtrera och rengöra den. Torken ark lämna en vaxartad substans i torktumlaren som kan täppa till ludd filtret. Ibland vad du luktar är den kumulativa effekten av månader av torktumlare ark grus byggt upp. Du kan rengöra filtret enkelt med en tandborste, tvättmedel och vatten, skölja ordentligt när du är klar. Detta hjälper också din torktumlare arbetet mer effektivt, som kan hjälpa minska dina energikostnader.

•Placera en stor skål ättika på golvet och lämna det där i flera dagar. Vinäger absorberar lukt över doftande torra blad. Du kan också använda ättika i sista sköljningen för tvättmaskinen för att eliminera alla dofter som fastnar i dina kläder.

•Placera bakpulver, krita och aktivt kol i en stor öppen behållare, rekommenderar vid University of Missouri. Torktumlare ark-doftande kläder behållaren i flera timmar, och sedan ta bort. Tvätta kläder och kontrollera att se om lukten är borta. Om det inte är, lägga tillbaka dem i behållaren, och den här gången, nära det. Lämna dem där i flera flera timmar, och sedan ta ut dem och tvätta dem igen.

•Sprinkle bakpulver på varje yta i tvättstuga, och lämna den där för en dag. Dammsug grundligt. Som vinäger, kan den absorbera lukter, så du tar bort lukter när du tar bort bakpulver.

• Använd oparfymerat torken ark när lukten är äntligen borta.

Tips & varningar

  • Enkla frisk luft kan vara en effektiv lukt remover också. Se till att tvättstuga är väl ventilerat och att eliminera lukt.