Hur bli av stillastående vatten i en krypgrund

Stående vatten i en krypgrund kan skapa allvarliga problem för villaägare. Vatten kan orsaka mögel, trä ruttnar och locka termiter och andra skadedjur. Ta bort en stor mängd vatten är inte alltför svårt att göra på egen hand, så länge du har rätt utrustning.

Instruktioner

Att ta bort stående vatten

• Få en pump med en lång dränering slang. Om du inte har en nedsänkbar vattenpump, kan många butiker du hyra en. Ställa in pumpen i vattnet och kör slangen utanför, så långt från ditt hus som du kan. Ju längre bort du kan få slangen, desto mindre sannolikt är det att vattnet kommer att rinna tillbaka in i din krypgrund.

•Ställ upp pumpen enligt tillverkarens anvisningar och slå på den. Kontrollera vattnet regelbundet att observera pumpens framsteg. Hur lång tid det tar för vattnet att rinna beror på mängden vatten.

•Rengör upp små vattensamlingar med en butik vac. använda en våt/torr shop vac när vattenpumpen har tömt det mesta av vattnet. Om det finns en hel del vatten kvar, kommer att du behöva tömma shop vac ofta.

•Thoroughly torr krypgrund med rymden värmare och fläktar. Fastställa skrot bitar av kartong för att skydda baserna av fans och rymden värmare från kvarvarande fukt. Var noga med att ytan av papp är torr. Placera rymden värmare i din krypgrund med fans att hjälpa luften cirkulera. Vara säker på att inget stående vatten nära enheterna eller deras ledningar. Låta rymden värmare och fläktar för att köra i minst 24 timmar så att krypgrunden är torkade ut.

Tips & varningar

  • Om du inte kan avmarkera alla fukt, kan du behöva få en krypgrund luftfuktare. Placera dessa som rymden värmare och fläktar.
  • Ha kläder som du inte har något emot att bli smutsig.