Hur bli av stark mat luktar i hemmet

Hur bli av stark mat luktar i hemmet

Matlagning med vitlök, steka kyckling eller baka fisk, för att bara nämna några, lämpar alla sig för stark mat lukter som kan dröja kvar i ditt hem för dagar. Om du har gäster som kommer eller om du bara inte kan stå lukten kan någon mer, flera tekniker användas för att eliminera dofterna. I framtiden, dock när matlagning mat med stark lukt, Stäng dörrarna till ditt sovrum, kontor, garderober och andra rum för att begränsa matlagning lukter till ett begränsat område av hemmet.

Instruktioner

•Aktivera utsugs under och efter matlagning. Fans att eliminera mycket av stark mat dofterna i ditt hem. Öppna windows också, och om du har fönster fans, ange dem i fönstret så blåser utomhus.

•Boil och låt sjuda 1 msk vit vinäger per kopp vatten, enligt Michigan State University. I andra delar av hem, förlägga vinäger-vatten-lösning i små skålar att hjälpa bli av matlagning lukter det. Om detta inte fungerar, prova med lika delar ättika och vatten.

•Boil och låt sjuda 1 quart vatten med skal från en citron och en orange. Detta kan hjälpa att bli av mat lukt i köket.

•Soak bomullstussar med vanilj. Placera en bomullstuss per flat tallrik och distribuera runt ditt hem där lukter är ett problem. Detta fungerar bra i kylskåpet och frysen för att bli av med mat luktar och kommer att arbeta i ditt hem.

•Ställ in små rätter bakpulver i hela hemmet där maten luktar är närvarande. Bakpulver absorberar lukter och kommer att hjälpa att bli de kvardröjande dofter.

•Sanitize din diskbänk med en desinficerande spray och strö lite bakpulver i avloppet, där några av maten luktar kan ha sitt ursprung. Också, rensa ut och runt din soptunnor.