Hur bli av septitank lukten efter du duscha

Privat septisk system innehåller avfallsmaterial, som när nedbrutet, kan skapa en illaluktande doft. Lukten kan uppstå på en mängd olika tillfällen, bland annat när en toalett spolas eller när du duschar. Inte bara är lukten obehagligt, men det kan också vara giftiga och explosiva om lukten är en läcka av avlopp gas och inte bara ruttnande material. Genom att korrekt diagnostisera orsaken till lukten och fastställande av problemet, kan du permanent bort din efter dusch atmosfär av septitank lukten.

Instruktioner

•Ta bort dusch sil. Om avloppet är en friktion-fit modell, Bänd kanten av sil upp så att avloppet är fullständigt utsatt.

•Pour 1 gallon av syre blekmedel i avloppet och slå inte vattnet på en dag. Använd inte blekmedel. Blekmedel dödar viktiga bakterier i din septiktank och det tar inte permanent bort lukten. I själva verket kan det göra lukten värre.

•Långsam avdunstningen från dusch fällan om du inte använder det regelbundet. Slå på vattnet ett par minuter varje vecka. Genom att utföra denna enkla uppgift, du kan förhindra att fällan uttorkning, som kan förhindra att någon septitank lukt smyger sig genom rören.

•Kontrollera att se om VVS ventilationsrör är igensatt. Många saker kan täppa ett ventilationsrör, som en boll, löv och även rost.

•Kontakta en erfaren rörmokare. Din vent rör eller avlopp linje kan vara knäckt, vilket kan vara en källa till en avloppsledning gasläcka. En rörmokare har en maskin som genererar konstgjord rök. Han kommer att koppla upp maskinen för att dränera systemet och då stopp i avloppsröret, som kommer att hjälpa honom snabbt avgöra om det finns en knäckt pipe eller löst sittande.