Hur bli av ruttna mjölk lukt

Mjölk kan bygga starka ben, men det kan också bygga en intensivt syrlig lukt när det bytet. När en mjölkprodukt går dåligt, kan näsa-skrynkling stanken genomsyra hela området. Filmjölk luktar påträffas vanligen i kylskåp eller i köket, men kan också hittas i mattan och stoppning om mjölk var spillts och inte saneras. Vidta åtgärder för att bli av med ruttna mjölk lukt att fräscha upp ditt kylskåp, rum eller bil.

Instruktioner

•Ta bort källan till lukten. I ditt kylskåp, kasta mjölk, grädde eller andra flytande mjölkprodukter som kan bli bortskämd. I rätter eller koppar, tömma ut den bortskämda mjölkprodukten. I mattan eller klädsel, använda hushållspapper för att absorbera så mycket vätska som möjligt. Att ta bort källan till lukten hjälper omedelbart minska styrkan av lukten.

•Freshen kylen om mjölk har bortskämda och syrade ditt kylskåp air. Kasta mat som kan har absorberat lukten och nu släpper ut det själva, inklusive bröd och ägg. Torka av alla kylskåp ytor som kan ha varit plaskade med bortskämda mjölk. Placera en öppen kartong bakpulver i kylskåpet för att absorbera alla återstående lukter och omedelbart fräscha fastställa apparatens luft.

•Scrub några rätter som höll bortskämda mjölk och nu luktar ruttet mejeri. Rätter av nonporous material som glas eller keramik bör vara skrubbas med standard diskmedel i varmt vatten. Skölj och torka. Porösa rätter, som tillverkas av plast, kan behöva blötläggas i varmt vatten. Om lukter kvarstår i plast, Blötlägg i 15 minuter i vit vinäger. Vinäger är en naturlig deodorizer. Efter blötläggning, skrubba plast med diskmedel och skölj.

•Rengör mattan och stoppning om mjölk har spillts på den och sedan syrade. Strö ett tunt lager av bakpulver på mjölk plats. Kan bakpulver sitta på plats i 30 minuter. Pulvret kommer att absorbera den ruttna mjölk lukten. Dammsug bakpulver bort.

•Douse mattan eller klädsel med vit vinäger om lukt återstår. Detta kan inträffa om utsläppet inte var omedelbart torkas och bortskämd mjölken blöta djupt in i tyget är fibrer. Låt den klädsel eller matta Blötlägg i vinäger i 15 minuter. Strö bikarbonat över det blöta området och skrubba med en svamp. Torka med en svamp doppad i färskt vatten att skölja.

Tips & varningar

  • Kommersiella produkter som Febreze kan effektivt eliminera en sur mjölk lukt. Tillämpas på lukt-orsakar området enligt produktens särskilda riktlinjer, enligt instruktionerna varierar beroende på tillverkare. Var försiktig när du använder sådana lösningar nära mat förberedelse områden, som inte alla att ta bort lukt produkter är mat-säker.