Hur bli av plast mat behållare lukter

Hur bli av plast mat behållare lukter

Lukt som orsakas av förvaring av livsmedel--såsom lök eller fisk--kan fastna i plast behållarna. Dessa lukter kan överföra till andra enheter som lagras i behållare och förändra smaken av dessa poster. Dessa offensiva lukter kan pågå i månader och bara tvätta behållare gör ingenting för att ta bort dem. Lyckligtvis, det finns flera metoder som tar bort lukter från plastbehållare medan du använder bara några billiga husgeråd.

Instruktioner

• Fyll diskhon med varmt vatten. Tillsätt ½ kopp bakpulver och en till två droppar av flytande diskmedel i vattnet. Sänk plastbehållare i vattnet och låt det ligga i blöt i 30 minuter. Tvätta contianer med en trasa. Skölj rent med kallt vatten och handduk torka.

•Fyll ren behållare med tidningar som du har rasat till bollar. Säkra locket på behållaren. Att tidningen att sitta inuti behållaren över natten. Tidningen kommer att absorbera lukter. Alternativt fyll behållaren med träkol briketter.

•Wash behållare i lika delar varmt vatten och vit vinäger. Vinäger är en helt naturlig deodorizer som kommer att eliminera svår att ta bort lukter. Sköljning behållaren i kallt vatten och handduk torka.

•Torka behållaren med en svamp mättade i tomatjuice. Skrubba på insidan av behållaren försiktigt med mättade svampen. Tvätta behållaren som du normalt skulle och skölj med kallt vatten. Handduk torka behållaren och placera i frysen i två dagar.