Hur bli av plast lukt

Hur bli av plast lukt

Med köpet av en ny leksak, container, duschdraperi eller kylskåp är den sista sak du vilja en överväldigande plast eller annan kemisk lukt. Många nytillverkade produkter innehåller en skarp, plast lukt av förpackningen eller själva objektet. Men låt inte plast lukt avskräcka er från att använda ditt nya objekt. Du kan enkelt och säkert ta bort denna lukt från din plastföremål och njuta av dem i år framöver.

Instruktioner

•Öka ventilation. Plast har ofta suttit i PVC förpackningar under ganska lång tid. Helt enkelt att låta din artikeln luft kommer att minska några av hård plast lukt. Till gör så, lämna ditt objekt utanför eller lämna den i garaget (om du har en) med en cirkulerande fläkten påslagen. Om du lämnar ditt objekt i solen, varnas att ditt objekt kan blekna i färg exponering för direkt solljus. Du kan behöva lämna ditt objekt utanför övernattning för fullt frisk luftbehandling.

•Använd bakpulver. Bakpulver är känd för sin förmåga att neutralisera ihållande lukter. Damm ditt objekt med bakpulver eller fördjupa artikeln i en blandning av bikarbonat (ett par teskedar) och varmt vatten. Om du gör det senare, se till att lösningen blandas grundligt. Låt ditt objekt sitter i bakpulver och vatten blandningen för ett par dagar. Skölj objektet rent med vatten.

•Mix vit vinäger och vatten i en liten hink eller skål, om bakpulver inte fungerar. Som en extra bonus dödar vit vinäger också bakterier och bakterier. Använda en tre-till-ett förhållande av vatten till vinäger. Fördjupa en maträtt handduk i ättika och vatten blandningen och använda handduken för att torka ditt plast objekt. Efter generöst avtorkning artikeln, spola objektet med rent vatten. Kemiska plast lukten borde försvinna. Om inte, prova doppa objektet i vatten och vinäger blandningen under en längre tid och skölj ren efteråt.

•Tillåt din plast punkt för att torka efter med bakpulver eller vit vinäger treatmen. Om möjligt, lämna ditt objekt att torka utanför eller i ett väl ventilerat utrymme.