Hur bli av mögel lukt i väggar

När ta itu med ett problem som mögel lukt i väggarna, det är bäst att ta råd från en expert. Jeff Maletz har gjort bostäder eld och översvämning restaurering och återhämtning i sju år, från början arbetar för entreprenörer som leder vatten skador tekniker. Nu arbetar självständigt, specialiserat han sig på säker borttagning av vattenskadad eller mögel-infekterade byggnadsmaterial. I en intervju nyligen uppgav Maletz att en mögel lukt sannolikt betyder det finns fortfarande mögel närvarande. Detta tillför en nivå av komplikation till processen för att ta bort lukten och dess källa och kan kräva en professionell.

Instruktioner

•Förbered arbetsområdet av hängande plast presenningar som en inhägnad. Detta hjälper till att förhindra spridning av mögelsporer till andra delar av huset.

•Placera på skyddsglasögon, andningsskydd och handskar för personligt skydd. Heavy gauge gummihandskar kan användas för rengöring, men starkare handskar bör användas för borttagning av gips, gips eller trä trim.

•BEGIN inspekterar området för att fastställa omfattningen av problemet. Ta bort i närheten utlopp täcker är en bra start, men det kan vara nödvändigt att ta bort delar av gips eller gips. Ta bort små delar av väggen, placera dem omedelbart i tunga entreprenör väskor för omhändertagande, förhindra spridning av mögelsporer. Fortsätta att ta bort avsnitt tills du hittar "ren marginaler," vilket innebär att du har nått något bortom mögelskador i alla riktningar.

•Hitta och reparation källan till fukt i väggen. Detta kan kräva en rörmokare för rör eller en snickare eller montör för yttre läckage.

• Rengör området med ett desinfektionsmedel, skrubba borstar och trasor. Varmt såpvatten är ett utmärkt val, eftersom det tar bort mögel utan att punktera mögelsporer. Experter rekommenderar inte använda blekmedel för denna uppgift. Om de används felaktigt, kan blekmedel faktiskt främja mögeltillväxt. Om blekmedel är det enda tillgängliga alternativet, använda en 10% lösning av blekmedel i varmt vatten.

•Tillåt rensade området torka helt. Torkar är inte uppgift om fullständig torrhet, bestämt med trä. En tape-stil termometer kan avgöra kvarvarande fukt. Fuktiga väggar är upp till 15 grader kallare än torra väggar. Fans och avfuktare kan hjälpa till att snabba torkningen.

•När ren och torr, det är säkert och lämpligt att lapp och återställa väggen så snart som möjligt, för att förhindra ytterligare fukt från att tränga in i området. Mögel-resistent gips finns tillgängligt i vissa områden, också.

Tips & varningar

  • En professionell har många delar av utrustning för att utföra jobbet säkert och korrekt. Dessa inkluderar laser termometrar, fiber optic scope att undersöka insidan av väggarna med minimal förstörelse, thermal imaging kameror som kan peka ut inre områden av fukt, och luft skrubber och dammsugare med HEPA filter ska innehålla mögel.
  • Svartmögel är mycket farliga för människor. Inandade sporer är krok-formade och kan förbli förvarade i lungorna. Enligt Maletz refererar svartmögel inte till helt enkelt färgen av mögel. De flesta typer av mögel är svart, men bara vissa typer är farliga att hantera. Proffs som Maletz ta klasser och blivit certifierade i att säker hantering och borttagning av mögel.