Hur bli av hushållens lukter

Även den messiest hus kan se bekvämt om det luktar fin inuti. Om ditt hem ser bra ut men luktar illa, behöver du några tips på hur bli av hushållens lukter. Det finns många källor till problem lukter, så du kan behöva mer än en lösning. Produkter fylld med kemikalier hjälp mask obehagliga områden, men det finns också naturliga sätt som faktiskt rensa luften där du bor. Läs vidare för att lära dig att bli av med hushållens lukter.

Instruktioner

•Ban rökning från var som helst inuti ditt hus eller garage. Denna regel bör hör till besökare och bofasta och inga undantag bör göras på grund av dåligt väder.

•OBSESS om att hålla badrummen rena. Detta är en utmärkt arena för med lavendel eller citron olja diffusorer. Badrummen är också en perfekt plats för en frånluftsfläkt (sätta en i köket, också!) för att dra ut oönskade lukter.

•Håll papperskorgen ren, vilket innebär att inte lämna en burk fylld med mat skrotar i den varma utomhus under lång tid. För att hålla bakterier borta, spraya upp i soporna med en lösning som används normalt i blöja hinkar eller skräp boxarna. Det fungerar genom att binda lukt partiklar och naturligt biologisk nedbrytning de bakterier som orsakar lukt. Och tvätta ur dessa burkar varje vecka med en all-purpose cleaner.

•Prova mammas gamla knep och placera en öppnade lådan soda i ditt kylskåp och en i frysen att absorbera mat lukter. I en knipa, kan du njuta en bomullstuss i vanilj och placera den på en tallrik i frig tills det torkar.

•Stay från det kommersiella kemiska pine renare som det kan skjuta upp gamla allergier. Det finns vissa väldoftande oljor som inte bara maskerar lukt, de faktiskt rena luften. Försök vanilj, lavendel, citron, lime, apelsin, grapefrukt, kryddnejlika eller kanel i olika former, såsom potpurri, sjudande krukor och spridare för luft och påsar för tvättstugan, garderober, lådor och mellan soffa kuddar.

•Gå hightech och befria luften i ditt hem av ens de minsta bakterier som orsakar partiklarna med HEPA filter, ozon luftrenare eller elektrostatiska filter. Dessa alternativ har ett brett sortiment och olika grader av prestanda kapacitet, ett som bör passa behoven i ditt hushåll.

Tips & varningar

  • En härlig, romantiska sätt att handskas med gemensamma hushållet lukter är att köpa en Lampe Berger. Dessa enheter uppfanns av en fransk kemist och de befria luften av 68 procent av bakterier innan sprida doft.