Hur bli av hushåll damm

Inse det: damm är överallt. Kommer från lilla död insekt delar och avföring, djurmjäll, smuts, pollen, mögel och mänskliga hudflagor, kan det verka som en omöjlig uppgift att få bort den. Damma på fel sätt bara sparkar det upp i luften vi andas, och vi bara hitta det fast igen nästa dag på våra möbler. När det gäller att bli av med hushåll damm, måste vi ta en offensiv strategi.

Instruktioner

•Placera bort dammvippor och gräns svepande. Allt de tjänar till att göra är att damm luftburna. Du vill inte det luftburna, vill du det gått.

•Vacuum minst en gång eller två gånger varje vecka. I stället för bara omrörning damm, suga dammsugare upp. Vakuum mattor, mattor, trägolv, klädsel, soffkuddar och draperier att hålla dammuppsamling till ett minimum. Använda ett vakuum med en högeffektiv partiklar luft eller HEPA, filtrera. Ändra filter eller vakuum påsar utanför om det är möjligt eller försiktigt placera dem i en plastpåse (mindre trängdes desto bättre) och förslut påsen omedelbart, sedan avyttra. Om du har en kanister vakuum, töm den utomhus i papperskorgen-aldrig inomhus.

•Torka alla ytor och dammsamlande poster med en lätt fuktig trasa minst en eller två gånger varje vecka. Damm kommer att hålla fast en fuktig trasa. Inte bara damm den vanliga möbler ytor som är synliga--köra din trasa över topparna på skåp, persienner, apparater, på baksidan av din elektronik, fönsterbrädor, dörrkarmar, ventiler och galler, tavelramar, ljus inredning och tak fläktblad. Detta kanske låter som mycket, men det bara tar lång tid om dammet har hopas. Om du gör en punkt att hänga med dem, allt som krävs är en snabb gång-över med en trasa.

•Minska svårigheten att rengöring toppar av höga möbler bitar, såsom skåp, genom att rada toppar med papper foder. Detta kan vara någon form av billig papper du har tillgängliga för dig. Bara summera dammpartiklar försiktigt in papperet och kasta den snabbt i en plastpåse och sedan införa ett nytt papper.

•Dammpåse dina växter. Växter är ofta bortglömda, men de lockar en hel del damm. Använda de gamla dammvippor på dem för att få alla sina skrymslen och vrår utan att skada dem. Ta dem utanför om det är möjligt så du inte skaka dammet inne i huset. Om du inte kan föra dem utomhus, torka dem med en ren, fuktig trasa.

•Använd ett bra luftkonditionering filter med högsta effektivitet rapportering värde (MERV) betyg som enheten tillåter. Byt filter regelbundet. När så är möjligt välja öppna fönster och frisk luft i stället för luftkonditionering. Frisk luft främjar bättre ventilation, vilket minskar ansamling av damm.

•Förvara alla lagrade tyger, som extra sängkläder, filtar och säsongsbetonade kläder, packade bort i plastpåsar eller behållare för att undvika dem samla damm. Det mer dammet dessa saker samlar, ju fler som får upp i luften när du ta ut dem för att använda dem.