Hur bli av flugor i en krukväxt tomatplantor

Hur bli av flugor i en krukväxt tomatplantor

En av de vanligaste skadedjur att angripa både marken planterade tomater och krukväxter tomater är vita flygare. Dessa små flygande insekter suger saften ur bladen och stjälken av tomat orsakar bladen vissnar och gulnar innan de dör helt. När du upptäcker Vita flygare, du måste ta kontroll mäter omedelbart för de föröka sig i snabb takt. Tomat Vita flygare är vanligast under mitten av sommaren.

Instruktioner

•Skruva på en spruta chef till en trädgårdsslang och sätta den till en stark ström, men inte så stark att bryta någon av tomat stjälkar. Direkt i vattnet vid tomatplantor blad och stjälkar, besprutning både toppar och bottnar. Upprepa behandlingen dagligen för att döda de vuxna Vita flygare och okläckta ägg.

•Häng gul klibbiga, mjöllus svälls på eller i närheten av potten som håller tomatplantor. Om tomaten har en bur som omger det, är detta en bra plats att hänga fällan. Undersök fällan dagligen och räkna antalet flugor på den. Om mer än 25 flugor fastnar av fällan, krävs ytterligare behandling att spara anläggningen.

• Fyll en handhållen pumpen spruta med en horticultural olja eller en insektsbekämpning tvål märkt för användning på tomater. Lägg av mängden vatten i regi av paketet och närbild sprutan innan skakar det att blanda.

•Spray blandningen till en av tomatplantor lämnar och vänta 24 timmar. Undersöka den behandlade bladen för att se om gulfärgning inträffade--gulfärgning indikerar bränning. Om bladet är fortfarande gröna, gå vidare med en fullständig behandling, sprutning alla blad och stjälkar av tomatplantor.

•Reapply spray enligt etiketten att döda några flugor som kan kläckas från resterande ägg.