Hur bli av fel på en rosenbuske

Det är relativt lätt att bli av skadeinsekter på rosenbuskar.Börja med att identifiera vilken trädgård skadedjur är orsaken. Lyckligtvis är de vanligaste skadedjur lätt identifieras. När du räkna ut vad du har att göra med skadedjur, kan du bestämma den säkraste vägen.

Instruktioner

Behandla dina rosor

•Identify som skadedjur är närvarande. Bladlöss är vanligaste skadedjur på rosor. De har små teardrop formade kroppar och långa smala ben. De är oftast limegrön men kan också vara bruna, röda eller svarta. De kluster på ny tillväxt och utsöndrar en klibbig honungsdagg som substans som är attraktiv för myror. Andra gemensamma mjuk arbetsföra skadedjur inkluderar Mjölig fel, igen av deras vit bomull-liknande utseende, spott buggar, dolda i skummande Bon, ros skala, med deras kluster av ovala vaxartad skal, thrips, små, långa, tunna bruna insekter som föredrar blom och knoppar och spindel kvalster, med deras kontrollampa duk finns på stem lederna.

•Kapa av thrip-angripna blom och knoppar med trädgård sax och släppa dem i en container med tvål och vatten. Rensa trädgården saxen mellan växter för att förhindra spridning av dessa skadedjur.

•Sätt ett justerbart munstycke till en trädgård slangen och vrid ratten till "jet" stå en fot eller två bort från anläggningen spray, Rikta strömmen av vattnet att träffa de områden där skadedjur congregating. Slå så många av dem som möjligt.

•Välj av japanska skalbaggar och larver för hand och släppa dem i en container med tvål och vatten. Om du är lite blödiga om hantering av dem där handskar eller plocka bort dem med pincett.

•Spray dina växter med insektsbekämpning tvål. Det är den säkraste kemisk bekämpning på marknaden idag och är certifierad för ekologisk trädgårdsskötsel. Den bästa tiden att spraya är tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen. Läs etiketten noga. Använd skyddshandskar och ändra dina kläder efter sprutning dina växter. Tvätta händerna innan du äter, dricker eller röker. Även om säkra insektsbekämpning tvål kan vara farliga för ryggradslösa vattendjur, och kan fortfarande ha en negativ effekt på nyttiga insekter.

Tips & varningar

  • Det finns ett brett utbud av biologiska kontroller finns idag att lekmannen. Predator insekter som nyckelpigor och gröna nätvingar finns att köpa på nätet. BT (Bacillus thuringensis) kan köpas på de flesta plantskolor och hem förbättring butiker för kontroll av larver. Japanska skalbaggar kan styras i larval arrangera med tillämpning av Bacillus popilliae eller milky spore sjukdom på gräsmattor. Denna bakterier mål strikt japanska beetle larv.