Hur bli av en liguster häck

En lång, tjock liguster häck kan göra dig känna avskärmat och privat-- eller fängslade och blind för omvärlden. Det finns flera faktorer att överväga innan att bli av med en liguster häck. Försäkra din häck inte delas med en granne som kan ogillar sin undergång. Också, vara säker på att du inte missar avskildhet eller hindren för ljud och vind. Överväga om du missar fågelsång kommer från Häcken när det frukt. Om du bestämmer dig för att det är dags för liguster häcken gå, vara beredda att sätta i tid och kraft.

Instruktioner

•Kapa genom den kraftiga grenar av häcken nära marken. Lämna tillräckligt längd på grenen så att den kan röras för roten bort. Skär en del av liguster häcken i taget för bättre hantering av vegetationen. Skär grenarna i mindre bitar för bortskaffande i en flishugg eller lastbil.

•Dig ut den hårda rötter samt förfoga över dem som du gjorde grenarna. Använda en pitch gaffel och spade för att exponera rötterna. Loop kedja runt exponerade roten och rock roten massan med kedjan för att lossa den. Detta fungerar bäst med två personer som arbetar i kedjan. Ta bort lossade smutsa, då rock och dra igen tills du kan lindra rötterna från marken. Två eller tre personer på varje stubbe är mest effektiva.

• Fyll hålen där liguster häcken stod med kompost och de återstående bort jord.

Tips & varningar

  • Planera för flera dagars arbete. Om det regnar, eller har regnat, vänta tills jorden är torr för att ta bort häcken.
  • Hyra en trä chipper eller har en lastbil till hands för att ta bort vegetationen. Liguster häcken kan tyckas större när det inte är snyggt och upprätt.
  • Bjuda in flera personer att hjälpa till med uppgiften, eftersom det är en något svårt och tidskrävande.
  • Försök inte att döda din liguster häck med herbicider.