Hur bli av en krypa Charlie utan att skada en smygande Phlox

Creeping Charlie, känd botaniskt som Glechoma hederacea och kallas också ground ivy eller creeping Jenny, är en escarolesallat ogräs som vanligen invaderar svag gräsmattor. Det kan också kolonisera sängar och gränser där det kommer i kontakt med krypande phlox (Phlox subulata) tillsammans med andra blommande perenner och annueller. Båda anläggningarna är escarolesallat arter, så någon kemisk behandling till creeping Charlie har potential att skada eller döda phlox. Detta lämnar kulturella sedvänjor och ogräsrensning som de viktigaste verktygen i kampen för att bannlysa invasionen av creeping Charlie.

Instruktioner

•Förbered för att manuellt ta bort den krypa Charlie av vattning området djupt en till två dagar innan du försöker ta bort de oönskade växterna för hand som detta kommer att underlätta avlägsnande av växten med rötter intakt. Gör detta i början av våren precis innan eller precis som den krypa Charlie börjar producera sina blå blommor. Rätt tid hjälper till att hindra en annan säsong av egen sådd efter blommar, vilket kommer att förvärra angrepp.

•Don ett par trädgård handskar och grepp creeping Charlie växten klumpar under bladen på sin bas bara på marken-linjen. Få ett bra grepp med din hela handen yta och dra det hela dunge upp och ur jorden med en fast jänkare. Upprepa för alla stora centrala klumpar varvas mellan din krypande phlox växter och sedan gå tillbaka för mindre rankor finns kvar i jorden.

•Tappa varje omedelbart bort dunge i en soppåse eller avfall kan för att förhindra att växten bitar går förlorade och rerooting eller sådd sig i och bland phlox.

•Upprepa bearbeta detta flera gånger under året, som behövs för att helt utrota arten i din phlox säng.

•Mulch över marken där du manuellt har tagit bort den krypa Charlie, mellan phlox växterna, med några inches av strimlad bark eller kakaobönan skrov eller liknande kompostmaterial. Detta kommer att bidra till att kväva någon latent creeping Charlie rötter och hålla ogräs återväxt nere men inte hindrar tillväxten av phlox.

•Prune tillbaka overhead buskar och träd som kan fyllning området där krypa Charlie har invaderat phlox. Creeping Charlie föredrar skugga villkor och smygande phlox föredrar full sol. Genom att ändra sunexponeringen, du försvaga den krypa Charlie ökningstakt och öka den smygande phlox ökningstakt.