Hur bli av dammen ogräs

Hur bli av dammen ogräs

Ogräs kan vända ett roligt fiske eller segling damm i en ful vattenförekomst kvävdes med vegetation som hakar fiskkrokar och paddlar. Som ogräs på land behöver damm ogräs solljus för att växa. När du bli av med dem, hindra dem från att återvända genom att gräva dammen till minst 5 till 6 fot djup, om möjligt, så att solljuset inte når botten. Motverka ogräs som växer runt strandlinjen genom att öka lutningen på kanterna för att minimera grunt vatten.

Instruktioner

•Dra eller klipp ut ogräs för hand runt strandlinjen. Om angrepp är liten, använda en lie, häcksaxar eller en string trimmer. "Detta kan vara effektivt mot framväxande ogräs som cattails och några nedsänkt ogräs och ska börja på våren när bladen först börja visas," enligt Ohio State University förlängning Bulletin, "Ohio fiskdamm förvaltas." "Genom upprepade gånger att ta bort bladen på kaveldun växter, livsmedelsförsörjningen i underjordiska knölen kommer att vara uttömda och anläggningen kommer att så småningom dö."

•Kontrollera utseende och tillväxt vanor för ogräset att identifiera dem i det fall du behöver bli av dem genom andra metoder. Detta kan vara nödvändigt om det finns alltför många ogräs att skära eller dra. Använd en sajt på nätet för att identifiera vattenlevande ogräs eller ta ett prov i en plastpåse till ditt län förlängning agent så hon kan berätta vad de är.

•Använd kemisk ogräsbekämpning lämpligt för typ av ogräs du har och användning av din damm, om du har för många ogräs att dra för hand. Rådgör med din county förlängning agent eller jordbruks-återförsäljare att hitta den mest effektiva kemikalie som inte kommer att störa andra användningsområden av dammen, som vattna boskap, fiske, simning eller bevattning och tillämpa den enligt etikett riktningar.

•Stock dammen med steril gräskarp, en art av fisk som äter damm ogräs, för pågående kontroll. Formellt kallas triploid vit amurs, gräskarp följer rörliga vatten, så installera ett hinder om en ström flyter till eller från din damm. Hitta en gräs karp återförsäljare i ditt område genom att kontakta din state Department of Natural Resources eller county förlängning agent.

Tips & varningar

  • För pågående kontroll, "en hälsosam damm bör ha en alger blommar tillräckligt tjock för att där du bara kan se om 18 inches in i dammen," enligt "Kontrollera ogräs i din fiskdamm," utgiven av North Carolina State University Cooperative Extension. Alger block solljus, kväva ogräs som börjar växa på botten av dammen. Gödsling i dammen på sommaren uppmuntrar algtillväxt.