Hur bli av Cut Worms på tomatplantor

Hur bli av Cut Worms på tomatplantor

Cut worms är ett trädgård skadedjur som ser ut som en kombination av en grub och en liten larv. De är larver av olika nattfjärilar och kan vara en katastrof att trädgårdar eftersom de äter små hål i frukt och blad, exponera anläggningen att sjukdom. Cut worms är särskilt problematiska på tomatplantor och syns mest på natten. Att bli av med cut worms på tomatplantor kräver en strategi i flera steg.

Instruktioner

•Gå in i trädgården med en ficklampa på natten. Undersöka frukt och blad av tomatplantor för tecken på liten larv-liknande maskar med slät hud. De kommer att aktivt tugga på anläggningen.

•Kapa en skåra längs hela längden av en kartong toalettpapper eller papper handduk röret, med sax.

• Håll skåran öppen och glida röret runt basen av tomatplantor. Tillåt röret att stänga naturligt, eller tejp det stänga med tejp om det behövs. Detta förhindrar skära maskar från att kunna klättra upp tomat stammen.

•Spread en 1-fots diameter cirkel av kiselgur runt basen av varje tomatplantor. Detta fungerar som ett naturligt insektsmedel.

•Vänta en till två dagar och undersöka Tomatplantorna på natten efter tecken på nya skador eller skära maskar. Om maskar är fortfarande närvarande, spraya marken under Tomatplantorna med en insekticid som innehåller ingredienser metomyl eller karbaryl.