Hur bli av cigarett rök lukt i rummen

Om du nyligen har slutat röka, att sätta ditt hus på marknaden eller är trött på att höra att ditt hus luktar som en askkopp, det finns sätt att bli av cigarettrök lukt i rummen. Tyvärr, cigarettrök innehåller tjära och oljor att hålla fast vid alla ytor i ditt hem, inklusive golv, möbler och väggar. Ett effektivt sätt att ta bort lukt från ditt hus kräver mycket tid och ansträngning.

Instruktioner

Hur bli av cigarett rök lukt i rummen

•Ta bort alla askfat från rummet, och omedelbart sluta röka inne. Askkoppar full av aska och rumpor håller cigarett lukt i rummen lång efter sista cigaretten var rökt.

•Byt ut luften filter i hemmet eftersom de sannolikt känna lukten av cigarettrök och kommer att fortsätta att sprida lukt i varje rum i ditt hem även efter att du slutat röka.

•Wash eller Ersätt tyg fönsterbehandlingar och ren stoppade möbler för att ta bort kvardröjande rök lukt. Se till att noggrant läsa och följa tillverkarens anvisningar på dina möbler innan du tvättar för att undvika skada din klädsel eller ogiltigförklara eventuella garantier som du kan ha.

•Vacuum och schampo alla mattor. Kasta mattor bör ersättas, om möjligt. Kontrollera din garanti innan schamponering din matta. Du kanske måste ha din mattarna professionellt rengjorda för att förhindra Tömning din garanti.

•Sprinkle bakpulver på din matta och lämna den i tre till fyra timmar före dammsugning. Innan du försöker denna luktborttagning teknik, testa ett litet område av din matta genom att stänka lite bakpulver och låta det sitta över natten. Om mattan bleknar eller visar andra tecken på skada, gäller inte bakpulver till resten av golvet.

•Rengör dina fönster och skärmar med lika delar vinäger och vatten. Skölj väl skärmar och placera dem i solen för att torka. Detta kommer att påskynda torkning och bidra till att undanröja alla återstående Cigarettrök lukt.

•Prime och måla dina väggar. Även om detta kan tyckas vara en hel del arbete, kommer det hjälpa bli av cigarettrök lukt och dölja något nikotin fläckar som har bildats på dina väggar. Om dina väggar är starkt färgade, bör du skrubba dem med en ättika och vatten lösning och låta dem torka innan priming.

•Placera skålar bakpulver runt rummet och lämna i flera dagar. Bakpulver bör absorbera någon lukt fortfarande kvardröjande i luften. Du kan behöva upprepa denna process flera gånger för att bli av cigarettrök lukt i rummen helt.

Tips & varningar

  • Doftljus eller rum luktborttagningsmedel bara maskera lukten av cigaretter. Lukten kommer tillbaka när ljuset brinner ut eller deodorizer är tom.