Hur bli av bränd lukt i mikrovågsugn

Hur bli av bränd lukt i mikrovågsugn

Mikrovågsugnar använder mindre energi och tar mindre plats än traditionella spisar, så de spelar en framträdande roll i många kök. Bränd lukt från överkokt mat kan genomsyra din mikrovågsugn. Skura insidan från topp till botten kan inte bli av med lukten, särskilt om det orsakas av en särskilt potent typ av livsmedel, såsom brända popcorn. Enligt 2008 boken "Kvinnors dag lätt hus-håll Tips", om du har en citron och några kryddnejlikor händig, kan du neutralisera även de mest otrevliga lukterna.

Instruktioner

•Peel några klistermärken från huden på din färsk citron. Lägg hushållspapper på en platt arbetar yta, till exempel en tabell eller räknare.

•Håll citronen noga i ena handen och rivjärn i den andra. Riv citronskal, rör sig över ytan av citron med kort slag. Låt de riven strimlor av citronskal att falla direkt på hushållspapper för enklare samling. Övergången till ett nytt avsnitt av hud när din rivjärn helt tar bort mörka gula yttre skal.

•Measure 1 dl ljummet vatten från din köksblandare och häll det i 2-kopp skål. Strö riven citronskal i vattnet. Skiva citron på mitten och pressa saften från båda halvorna i skål med vatten. Kassera citroner.

•Tappa tre eller fyra hela kryddnejlikor i skålen. Rör om vattnet långsamt med en sked för att blanda citronsaft, rivet citronskal peeling och kryddnejlika.

•Ångsterilisator skål med vatten på hög effekt två till tre minuter. Låt skålen svalna i mikron i 15 till 30 minuter. Ta bort skålen och ytan-Rengör insidan av mikron med en varm, våt disktrasa.

Tips & varningar

  • Om du märker någon kvardröjande dofter efter din citron-kryddnejlika ångande, placera flera teskedar rent vaniljextrakt i en hotellpoolen skål. Värm vanilj på hög i ca 30 sekunder, föreslår Linda Cobb, författare till "Talking Dirty med drottningen av rena." Lämna den mikrovågsugn stängt för upp till 12 timmar innan du tar bort vanilj och torka på insidan av mikrovågsugnen ordentligt med en fuktig trasa.
  • Om du misstänker att lukten har något att göra med din mikrovågsugn mekaniska delar, försök inte fixa det. Koppla ur din mikrovågsugn omedelbart och ordna en kvalificerad tekniker att ta en titt på den.