Hur bevara snittblommor för ett Experiment

Hur bevara snittblommor för ett Experiment

Snittblommor är grunden för flera barns naturvetenskapliga projekt. En populär innebär lämnar vita nejlikor i en vas fylld med vatten blandat med karamellfärg. Barnet övervakar nejlikor dagligen för att se intag av vatten, som präglas av förändrade färgen på kronbladen. Experiment som dessa fungerar dock inte om snittblommor inte bevaras ordentligt.

Instruktioner

• Fyll en ren vas med vatten. Strö innehållet i en blomma "mat" pulver packet i vattnet och låt lös. Dessa paket, ofta ingår med en bukett från florist eller livsmedelsbutik, kommer att leverera näringsämnen och hålla snittblommor pulserande.

•Montera-cut blommorna under rinnande vatten, skär i 45 graders vinkel att öka ytan och därför förbättra vatten intag. Ta bort alla blad från botten hälften av stjälkarna.

•Placera nyligen skära blommorna i beredda vasen, se till att alla stjälkar är i vattnet och alla blad, som kan främja mögeltillväxt, är ur vattnet.

•Lagra blommor i vas mot direkt solljus. Kolla på blommorna regelbundet för mögeltillväxt eller tecken på uttorkning, ta bort några mögliga eller döda segment. Ändra vatten om det blir skumma, omfräsning stjälkar som i steg 1.