Hur berätta om en röd lönn fröplanta är vid liv?

Hur berätta om en röd lönn fröplanta är vid liv?

Röd lönn är en prydnads träd som fått sitt namn från det röda och djupt orange färgen på bladen under hösten. Träden så småningom nå över 65 fot lång och fördelas över de flesta av USA Eftersom röda lönnar lövträd som förlorar sina löv på vintern, är det ibland svårt att avgöra om plantorna är fortfarande vid liv. Dock kan söker vissa utmärkande egenskaper du fastställa fröplanta hälsa.

Instruktioner

•Kontrollera färg på den röda lönn lämnar under våren och sommaren månaderna. de bör vara riklig och mörk grön i färgen. Om plantan har inga blad under denna tid, är den röda lönn död. Observera att inga blad i slutet faller och vintern betyder helt enkelt att trädet är vilande.

•GRASP huvudstammen och varje stam mellan fingrarna och pressa dem försiktigt. Om stammen ger och känns ihålig, är huvudstammen och underliggande rotsystemet döda.

•Kapa av spetsen på en av grenarna med hand sekatörer och undersöka färgen av interiör trä, som bör vara vit och fuktigt vid beröring, även på vintern. Om veden är torr och färgen är är svart, brun eller grå då plantan död. Testa två till tre ytterligare grenar för att se till att hela plantan är död.

•Dig upp rötterna med en spade, hålla bladet minst 12 inches från basen av stammen. Försiktigt borsta bort smuts från rötterna och granska dem och se om de är slemmig, vilket indikerar att de dog av rotröta. Dessutom bör rötterna vita eller grädde i färg. Svart, brun eller grå rötter inte längre vid liv.