Hur berätta om en har en värmepump

Värmepumpar används ofta för både uppvärmning och kyla ett hus. Värmepumpar använder elenergi för att överföra värme från ett område till ett annat. På vintern, de dra värme från utomhusluften och överför den inomhus.

De är särskilt vanliga där vintrarna är milda eftersom värmepumpar förlorar effektivitet när uteluft temperaturen är mindre än 40 grader Celsius

De flesta värmepumpar kan också användas att pumpa värme från insidan till utanför, vilket fungerar som en luftkonditionering på sommaren.

Instruktioner

•Kontrollera termostaten. Om det har en inställning för extra eller akut värme, är ditt system nästan säkert en värmepump.

Extra värme aktiveras när viktigaste värmepumpen inte kan leverera tillräckligt värmeenergi att möta efterfrågan, vanligtvis när utomhustemperaturen är under fryspunkten.

•Locate alla invändiga komponenter till ditt värmesystem.

Värmepumpar har vanligen en inomhus enhet kallas en fan-coil. Den här enheten tjänar två syften: det accepterar värme från utomhus komponenter, och det använder ett fan för att fördela den varma luften genom husets duct arbete.

Denna enhet innehåller även en elpatron, som fungerar som extra eller akut värme. Denna spole kommer att värma upp och ge varm luft när värmepumpen är inte kan leverera tillräckligt varma luften för att värma huset.

Om du hittar metall slangar rader skickas från din fan coil till en extern kompressor eller värmeväxlare, har du sannolikt en värmepump.

•Locate några yttre komponenter till ditt värmesystem.

En luft-luft värmepump har en stor kompressor monterad utanför huset. Denna enhet kommer att vara ungefär en 2 - till 3-fots kub med en stor fläkt monterad i mitten.

Om du har en bergvärmepump, kan det inte finnas några synliga utanför komponenter. Dessa system förlitar sig på värmeväxlarens rör begravd underground. Det bör finnas bevis för värmeväxlare linjer löper från inomhus till yttre rören.