Hur berätta om du har masonit rangerbangård

Hur berätta om du har masonit rangerbangård

Masonit spåranslutning är ett hardboard beklädnad material. Masonit Co var en av de första tillverkarna av denna produkt, och namnet "Masonit" har kommit att användas för att hänvisa till många typer av hardboard rangerbangård. Under 1980-talet inför bolaget en serie av grupptalan stämningar över den hög felfrekvensen av sina produkter. Efter en större bosättning i mitten på 1990-talet avbröt masonit rangerbangård produktion. Liknande hardboard produkter tillverkas fortfarande av många andra företag.

Instruktioner

•Hitta ett sätt att undersöka på baksidan av din spåranslutning. Leta efter extra material lagras i hemmet, källaren eller garaget, eller check för exponerade fasader på vinden eller garage väggar. Du kan behöva ta bort ett lager av papper för att få tillgång till baksidan av rangerbangård.

•Om det finns inget annat sätt att få en titt på baksidan av rangerbangård, Använd en hammare för att bända upp en enda styrelse loss från ditt hem exteriör.

•Kontrollera för masonit identifierare. Vissa gemensamma märkning som används på denna produkt omfattar en stor bokstav "M" eller ordet "Masonit." Andra identifierare kan omfatta beteckningen "X-90" eller ordet "Superside," som var en populär typ av masonit rangerbangård.

•Look för amerikanska Hardboard Association koden på baksidan av styrelsen. Om denna kod är närvarande, visas det som antingen AHA06, AHA08 eller AHA012 för masonit produkter. Alla andra AHA koder gäller för andra tillverkare.

•Kontrollera strukturen på baksidan av styrelsen. Om inga identifieringsmärken visas kan du ofta få en uppfattning om huruvida du har masonit genom att kontrollera denna textur. Masonit skivor hade ofta en "waffled" yta, med tusentals snittlinjer präglad i ytan. De flesta andra hardboard produkter är slät på baksidan.

•Var ett prov av din styrelse till en lokal järnaffär för hjälp med identifiering. Om de inte kan hjälpa, kan de ofta hänvisa dig till en organisation som kommer att testa styrelsen att fastställa dess ursprung.

Tips & varningar

  • Inte alla masonit spåranslutning är problematisk. Hardboard produkter produceras innan 1980-talet tillverkades med hjälp av olika material och tekniker, och tenderar att prestera bättre än nyare produkter.