Hur berätta om du har inomhus eller utomhus Azalea

Det finns två typer av azaleor i Rhododendron släktet: lövskog och tropiska evergreen. De klassificeras botaniskt som sub släkten i familjen Rhododendron med vintergröna arter omfattas av Tsutsutsi och de lövfällande arterna under Pentanthera. Om du har en tagg på din anläggning med ett av dessa släktet namn följt av en sort och mängd, vet du som du har. Det finns mer än 10 000 kända arter, sorter och hybrider av Azalea i varierande färger, blomma former och storlekar. Om du har någon information att gå på men växten själv, kan du avgöra skillnaden genom att utvärdera några ledtrådar.

Instruktioner

•Inspect växt storlek och liv cykeln. Lövfällande azaleor blommar senare på våren, tenderar att vara större buskar med en öppen gren struktur och har ovala mörka bladen det vänden rött, guld eller rost på hösten innan utgöts.

•Observe leaf struktur. På vintergröna azaleor, det finns två uppsättningar av blad: ett större tändare-grön våren och sommaren, följt av utvecklingen av en mörkare, mindre och mer läderartade uppsättning. De två uppsättningarna ses ofta tillsammans på växten på samma gång. Lövfällande azaleor har bara en uppsättning med en typ och storlek på bladen.

•Bestäm anläggning källa som en ledtråd att skriva. Om Azalea levererades av en florist är formad till en dekorativ liten formklippta träd eller köptes i full blom från din lokala affär mitt i vintern, är det sannolikt ett växthus odlade vintergröna Azalea. Detta innebär att om du inte bor i USDA zon 8 eller högre med frostfritt temperaturer, anläggningen måste leva inomhus under större delen av året med ljusa, indirekt ljus.