Hur berätta om du har asbest

Hur berätta om du har asbest

Asbest användes huvudsakligen som tillsats för att bygga isoleringsmaterial i början av 1900 till 1960. Dess främsta användning var för HVAC system isolering, skiffer ytterväggar och tak, golv kakel och varmvatten system leverans isolering. Asbest har skulden som orsak för mesoteliom, en cancer som orsakas direkt från långsiktig exponering för asbest. Asbest användes ursprungligen för sin flamsäkra kapacitet och det är långa livslängd. Om du har ett hem byggda före 1965, kan du ha asbest material närvarande.

Instruktioner

VVS

•Inspect alla varmvatten linjer i ditt hem som är synliga. Detta är de rader som är kopplade till en varmvattenberedare. Om de är isolerade med en vit duk wrap material, kan detta material innehålla asbest. Ta bilder med en kamera om det finns.

•Låt vit duk wrap materiella ensam om finns på rören. Om materialet är faller isär, kommer att du behöva ringa en asbest riskreducerande entreprenör för att ta bort den skadade omslag. Du kan hitta tillgängliga asbestsanering entreprenörer nätet (se resurser).

•Kontakta EPA (Environmental Protection Agency) att se om din staten ger ekonomisk hjälp för finansiering av asbest sanering och demontering.

Uppvärmning kanaler

•Inspect värme leverans trummor för vit, tyg-liknande material. Detta finns oftast i korsningar för att hålla kanalsystemet tillsammans. Om det är denna typ av material som täcker delar av eller hela kanalsystemet, rör inte det, men ta en bild av materialet med kameran.

•Ta din värme och kyla specialist för att inspektera materialet som det finns moderna material används som kan likna asbest wrap. Om värme- och kylsystem specialisten anser att ytterligare tester är nödvändigt, kalla en begränsning och testning specialist.

•Kontakta EPA (Environmental Protection Agency) att se om din staten ger ekonomisk hjälp för finansiering av asbest sanering och demontering.

Asbest badrumsgolvet kakel, ytterväggar och tak

•Inspect källare golvet i ditt hus. Om det tunna kvadrat kakel finns som är mindre än 12 inches med 12 inches, dessa är ofta asbest kakel, och bör tas bort av en kvalificerad entreprenör som har haft formell EPA utbildning för rätt bort. Det finns inget behov för testning som avlägsnande av denna produkt kan göras utan extrem-åtgärd riskreducerande.

•Asbestos ytterväggar är hårt och sprött. Asbest siding oftast har en liten våg till botten av kakel bitar. Denna typ av ytterväggar är inte farligt om det faller sönder, varvid det bör ersättas med en kvalificerad siding installation entreprenör som har haft formell EPA utbildning.

•Asbestos taktäckning bältros är oftast diamantformade. Dessa takpannor efterlikna real skiffer och ha en något gryniga yta. Om asbest takshingel är i god form, är det bäst att lämna dem ifred. Om ersättning är nödvändiga för att skydda integriteten av huset, bör en takläggning entreprenör, som har haft formell EPA utbildning med säkerhetsåtgärderna för korrekt asbest skiffer takläggning avlägsnande, hyras för att göra alla efterföljande reparationer.

Tips & varningar

  • Enligt EPA hemsida på asbest, bör du inte försöka ta bort asbest själv. Identifiera möjliga asbest material och ringer yrkesverksamma som arbetar med dessa produkter regelbundet är det enda sättet att säkert och lagligt ta bort och kassera produkter som innehåller asbest.
  • Aldrig ta bort asbest dig själv som du kan spåra den via ditt hem, faktiskt skapar större problem än finns kanske redan.