Hur berätta om du har asbest plattor

Hur berätta om du har asbest plattor

Asbest är ett farligt material som har kopplats till cancer. Asbest förbjöds på 1970-talet, men bostäder byggda före då kan fortfarande har asbest plattor i dem. Du måste ha asbest professionellt testade för och bort, eftersom det är ett mycket farligt ämne, särskilt i form av pulver som kan inhaleras i lungorna. Om du misstänker att ditt hem har asbest plattor i den, leta efter dessa varningssignaler och sedan kontakta en professionell testning och borttagning företag för att få det ur ditt hem.

Instruktioner

•Consider en ålder av ditt hem. Om ditt hem byggdes mellan 1900 och 1970 bör du ha ditt hem testas, eftersom det finns en chans att det kan innehålla asbest plattor. Du är mest sannolikt att hitta den i isolering, tak kakel och golv. Bostäder byggs mellan 1930 och 1950 löper den största risken för som innehåller asbest.

•Look för tecken på slitage på kakel. Plattor i gott skick bär liten risk för asbest kontaminering, men om du märker plattor som är spruckna och avger en pudrig ämne, ring en borttagning professionell genast.

•Consider storleken på plattorna och mäta dem. Asbest plattor var vanligen 9-av-9 inches och om du notera att dina plattor är den storleken, bör du vara försiktig med asbest innehåll.

•Kontakta en testanläggning att komma och ta ett prov av materialet för att urskilja kemiskt oavsett om det är asbest. Bara ett test kan bekräfta om ett material är verkligen asbest. Medan du kan leta efter varningstecken, kan du vara säker med ett lab test.

Tips & varningar

  • Aldrig hantera ett material som du tror innehåller asbest tills du har haft det testas.