Hur beräkna kostnaderna på att bygga ett däck

Lägga till ett däck på ditt hus kan vara ett roligt gör det själv projekt, men det kan också vara ganska dyra. Det tar inte en hel del skicklighet, men du behöver för att kunna göra enkla beräkningar, flytta stora delar av virke och driva en såg och borra. Om dina däck ska höjas, kommer att du behöva montera stöd balkar i marken. Innan du börjar, Bestäm din budget och uppskatta hur mycket projektet kommer att kosta.

Instruktioner

•Plan storlek dina däck. Det enklaste däcket för att planera och bygga är en rektangulär däck som är kopplad direkt till ditt hus. Dock om du vill vara mer kreativ, kan du bygga ett däck i nästan vilken form som helst. Tänk på att fler vinklar och kurvor, svårare däck är att bygga, och ju mer tid och pengar det tar.

•Bestäm den ungefärliga kvadratmeter av dina däck. Om du bygger en enkel rektangulär däck, multiplicera längden med bredd. Om du lägger till ytterligare vinklar eller kurvor, förlänga kanterna om du vill göra en rektangel. De extra delarna kommer sannolikt hamna som skrot, så inte försök och beräkna dem som användbara trä.

•Forskning kostnaden för din trall virke. Om du använder två av sexor, till exempel ta reda på hur mycket dessa styrelser kosta på din lokala butik hem-förbättring.

•Bestäm däck delarna du behöver. Använda längd och bredd av en rektangulär däck för att göra en approximation. Anser att längden på däck och trä du köper. Till exempel om du gör ett däck som är 10 av 14 fot, och du kan bara få 12-fots bitar av lumber, planerar 2 fot av skrot för varje styrelse. Multiplicera detta tal med kostnaden du fastställt i steg 3. Lägg till kostnaden för stödja virke för att fastställa bas kostnaden.

•Bestäm extra bitar som du behöver. Dessa inkluderar steg, inbyggda sittplatser, staket eller andra "extras". Pris varje bit och lägg dem alla upp för att fastställa din extra kostnader.

•Calculate den totala kostnaden genom att multiplicera basen kosta gånger 1,5 (för maskinvara och diverse kostnader), sedan lägga i extra kostnad. Detta kommer att ge dig en god uppskattning av kostnaden för material. För att fastställa kostnader för arbetskraft, dubbla den totala kostnaden.

Tips & varningar

  • Detta är en uppskattning, så din siffrorna inte behöver vara exakt.