Hur att växa tomatplantor från frön

Hur att växa tomatplantor från frön

Växande tomater från frö är enkel, ekonomisk och givande. Nyckeln till en framgångsrik gröda är att beså i rätt tid och ge den växande miljön, perfekt för plantorna. De många fördelarna med växande din egen tomatplantor är flexibilitet att växa någon sort som du önskar, samt spara pengar på livsmedel och utomhus trädgårdsredskap.

Instruktioner

•Sow tomat frön vid rätt tidpunkt på året. En idealisk sådd tid är mellan 7 till 10 veckor före sista lokala frost på säsongen.

•Water utsäde-börjar blandningen. Blandningen kommer flyta; Tryck ned den med ett platt föremål tills den är helt blöt. Med frö-start mix istället för vanlig jord mix ger plantor med rätt näringsämnen och vatten att vårda tillväxt.

• Fyll en behållare, till exempel en plantskola fack eller tofu låda med frö-börjar blandningen. Så två frön 1/4-tums djup. När alla önskade tomat frön har besådda Täck kärlet med plastfolie att bevara fukt. Lägg fröna i en varm och fuktig miljö. Beroende på utsäde typen och kvaliteten på miljön, kan grobarhet processen ta från tre till 30 dagar. Hög kvalitet frön gror snabbare och tenderar att vara fräschare. Se till att ger gott om ljus, vare sig från ett soligt fönster eller fluorescerande shop lampor.

•Transplant plantor i behållare när de har vuxit sant, polygona--inte oval--lämnar. Fyll en 8-oz behållare med krukmakare jord eller kompost och blöt det grundligt. Gör en skåra eller hål i behållaren för dränering. Peta ett djupt hål i odlingssubstrat och, med en sked, noggrant gröp ur en planta och placera det i hålet.

•Fertilize tomat växter med en utspädda gödningsmedel och följ instruktioner för gödsling, såsom 1 tsk per gallon. Efter ca 10 veckor, eller när plantorna har nått 8 till 12 inches i höjd, är de redo att transplanteras in i trädgården. Plantera dem 2 fot apart i full sol. Vatten och gödsla dem ofta under växtsäsongen.

Tips & varningar

  • Plantera några fler plantor än vad som behövs vid pest eller Broddmask angrepp.
  • Gör din egen soilless planteringsjord blandningen genom att kombinera torr torv, perlit och vermikulit.