Hur att växa, skörd & förbereda solrosfrön

Hur att växa, skörd & förbereda solrosfrön

Solrosor varierar i storlek från 1-fots dvärgar till 10-fots jättar. De stora, mammut sorterna är bland bästa för rostning och äta. Skörda solrosor huvuden på hösten när de är fullt mogna, och fröna fyllde ut och torr.

Växande

Solrosor behöver full sol och väldränerad jord berikad med komposterad gödsel eller 10-10-10 gödningsmedel. Plantera frön direkt i de trädgård två veckorna efter sista frost. Täck fröna med en tum av jord och utrymme dem enligt anvisningarna på förpackningen. Upprätthålla en ogräsfri säng och vatten under torrperioder.

Skörd

Blomma huvuden är mogna när de möter nedåt, och baksidan av blomman blir citron gul i färgen. För att skydda dem från fåglar, täck blomma huvuden med en papper säck säkrat med en twist slips eller Linda in dem i cheesecloth. När fröna är torra och smittar av sig lätt, skär blomma huvudet.

Förbereda

Göra en saltlake för 2 qts. vatten och 1/4 till 1/2 kopp salt. Blötlägg fröna övernattning i saltlake. Töm frön och torka dem på hushållspapper. Placera dem i en ytlig ugnsfast form och stek dem i 30 till 40 minuter på 300 grader, omrörning. Efter bort fröna ur ugnen, Lägg en tesked smör och salt efter smak. Rör för att bestryka frön.