Hur att transplantera vilda tallar

Tallar är mäktiga jättar, mest känd för sin lugna närvaro i vintergröna skogar i hela Norden. Det finns 35 olika arter av tall, kännetecknas de alla av deras stickande barr och doftande kottar. Som relativt härdiga träd, kan tallar transplanteras till nya platser och även flyttat från naturen till en plats i en husägare gård. För att framgångsrikt transplantera tallar, följa ett par allmänna steg.

Instruktioner

•Välj plantering platsen du ska använda för tallarna och förbereda den innan du transplantera tallarna. Förbereda platsen i förväg kommer att göra övergången lättare för tallar, och uppmuntra bättre framgång. Välj en plats som får full solexponering och är något förhöjd, för bra dränering. Tallar kan växa upp till 50 fot lång, så se till att det finns gott om plats för denna tillväxt.

•Dig hål för tallarna ska du omplantering. Hålen bör vara ungefär dubbelt så bred som tallarna befintliga root bollar och djup nog som rötterna passar bekvämt i hålet, utan att böja eller bryta. Det är smart att gräva ett större hål än du tror du behöver; för stora hål kan enkelt fyllas i med smuts, medan ett hål som är för liten kommer publiken tallen, vilket gör det svårt för den att växa.

•Förbered smutsa för tallarna. Blanda trädgård smuts du grävt med kompost, att avsluta med en 50/50 blandning. Även om tallar inte generellt kräver mycket näring i deras jord, kommer extra komposten uppföder tallarna som de blir etablerade och återhämta sig från stress omplantering.

•Dig vilda furu upp. Om du omplantering flera träd, göra så en i taget, börja med detta steg. Att transplantera dem alla på en gång kommer att äventyra träden. Börjar två fötter från stammen av tallen, gräva ner i marken för att hitta rötterna. Arbeta utåt och nedåt för att hitta kanterna på rötterna, om du kan. När du har hittat de yttre rymden, gräva en cirkel runt trädet, så att du har ett dike som når under rötterna i ändarna.

• Tryck spaden i marken i diket, i en vinkel så att det glider under rötterna av vilda tallen. Spaken skyffeln upp till lift jordklumpen ur marken. Upprepa denna process med mellanrum runt trädet, tills jordklumpen är lös och kan lyftas ut. Ta så mycket jord som möjligt med tallen under transplantationen.

•Om du reser med tallen, underlätta övergången genom att Linda rot eller jord bollen i en fuktig (inte blöt) handduk. Detta kommer att hålla rötterna återfuktad och skyddas under någon transport. Om du omplantering över en kort sträcka, detta är inte nödvändigt.

•Plant tallen i dess nya plats. Sätt rötterna i hålet, Sprid ut dem om de utsätts, och fylla hålet med din plantering jord. Om rötterna är fortfarande inneslutna i en jord boll, helt enkelt fylla jorden runt att bollen. När du fyller i hålet, pack smutsa ner med händerna för att eliminera eventuella luftfickor.

•Water tallen tree(s) generöst, tills jorden är fuktig men inte blöt. Upprätthålla det fukt medan tallarna till den nya platsen. Konsekvent vattning vid denna tid kommer att göra transplantation mer framgångsrik.