Hur att transplantera rosor med gula blad

Om dina rosor har gulnande löv, kanske växterna bara övergången in i dvala. I själva verket är en idealisk tid att transplantera rosor i vinter och tidig vår när många rosor är vilande. Men kan gula blad tyda på sjukdom eller svamp. Detta är vanligtvis inte en idealisk tid att flytta rosor, kan omplantering och isolera dem från andra rosor förhindra sjukdomen eller svampen sprids.

Instruktioner

•Treat sjukdomar, om tillämpligt. Till exempel, spraya en fungicid märkt för rosa rost om du har steg rost. Om du steg växt har svart fläck (som gula blad är ett symptom), rensa bort de drabbade extremiteterna.

•Water din rosenbuske med 1 tum vatten dagen före transplantation dem. Detta kommer att förbereda det för flytten, som är stressande. Vatten vid basen av växten, inte från overhead. Om bladen är gula eftersom det har varit alltför urvattnat, hoppa över detta steg.

•Transplant på en sval, mild dag att minimera belastningen på anläggningen och förbereda den nya soliga webbplatsen innan gräva upp din anläggning. Blanda i cirka 4 inches av kompost eller en annan organiska ämnen till övre foten av matjord. Detta skapar en väl dränerande, bördiga rosa säng.

•Dig runt basen av din ros anläggning. Få så mycket av jordklumpen som möjligt. Hur stort rot-bollen är beror på din växttyp och storlek. Försiktigt gräva ner och justera gräva djup som krävs.

•Replant direkt till sin nya plats. Vatten igen vid basen av växten. Inte gödsla tills du ser ny tillväxt. Inte nära växt sjuka rosa växter annan vegetation, särskilt andra rosor, eftersom problemet kan spridas.

•Mulch runt anläggningen steg med ca 2 till 4 inches, men hålla 1 till 2 inches klara av stammen. Ekologisk marktäckning, som strimlad bark, fungerar bra och kommer att tillföra näringsämnen till din jord över tiden.