Hur att transplantera lönn träd

Hur att transplantera lönn träd

Om du har bara fört en spinkig unga japanska lönn (Acer palmatum) hem från dagis eller flyttar en stor, etablerade socker lönn (Acer saccharum) från gården till bakgården, är omplantering ett seriöst företag som kan göra eller bryta din träd framtida hälsa. Unga träd är mer anpassningsbart än etablerade exemplar och är mer benägna att övergången lätt.

När och var

Transplantera dina lönn tidigt på våren, innan anbud ny tillväxt börjar växa fram. Även om du kan transplantera i höst, Undvik omplantering på sommaren, när varma temperaturer är mer benägna att betona trädet. Bara plantera där hardy: Japansk lönn är härdig i US Department of Agriculture plant härdighet zon 5-8, medan socker lönn är härdig i USDA zon 3 till 8. Både träd föredrar brokig solljus eller halvskugga. Ta storleken på trädet när omplantering och utrymme för mogna tillväxt. Sugar maples kan växa upp till 80 fot lång och folkmassan kraftledningar, hus och trottoarer.

Förberedelse är välstånd

Lönnar kräver väl dränerande, något surt jord och full sol till halvskugga, sort. Förbered jorden före transplantation genom att gräva ett hål som är tre gånger bredden på jordklumpen och bara lite djupare. Gräva ett stort hål förbättrar kvaliteten på marken genom att införa luft och lossa den, som gör det lättare för rötterna att etablera. Även om du plantering trädet rätt efter grävande, hålla trädet i ett skuggat område med rötter fuktig och täckt, så det inte torkar ut. Om du plantering en bare root träd, doppa rötterna i vatten i ca en timme innan plantering.

Hål nya världen

Placera maple i plantering hålet så att det sitter på samma djup som den var i behållaren eller marken. Fyll ungefär tre fjärdedelar av hålet med jord du bara grävt, utan att lägga till ändringsförslag. Vatten djupt för att skingra luftfickor och fylla de återstående fjärdedel av hålet med jord. Kompost med ungefär 3 inches av organiskt material, att hålla kompostmaterial från att röra stammen, och vatten igen. Tamp eller inte trycker ner på marken, eftersom detta kommer att komprimera den.

Allt om eftervård

De flesta transplanterade träd gå igenom en period av chock och stress, känd som transplantera chock, där de är mer sårbara för skadedjur, sjukdomar och andra problem. Lönn träd har tunn bark, vilket gör dem sårbara för sunscald. Linda trädet i sent hösten med en ljusa trädet varp och ta bort den på våren, eller måla stammen upp till grenarna med vit latex färg. Ta bort allt gräs och ogräs, som tävlar för fukt, och lämna ca 1 tum extra vatten om vecka under växtsäsongen.