Hur att transplantera Jade sticklingar

Hur att transplantera Jade sticklingar

Crassula argentea, eller jade växt, är en av de enklaste suckulenter att växa och en av de enklaste att propagera från sticklingar. Eftersom jade växter kan få högställd om kvar för att växa som de vill, är det ibland nödvändigt att beskära dem, som kommer att lämna dig med flera sticklingar. Roten sticklingarna och transplantera dem till enskilda krukor. Med hjälp av rätt jord och tekniker kommer att säkerställa din jade kommer bosätta sig glatt i sin ny hem och fortsätta att utvecklas.

Instruktioner

•Mix lika delar krukväxtjord och grov sand. Fyll din behållare halvfull med blandningen. Gräva jade sticklingarna från deras behållare med dibble, sked eller murslev, försiktigt så att inte skada rötterna.

•Sätt styckning i krukan och fyll till inom 1/2 tum av toppen med jord. Begrava den djupt nog så att den står på en egen. Packa ner jorden väl runt Sticklingen. Satsa stort sticklingar vid behov för stabilitet.

•Sprinkle 1/4 tsp. Epsom salt runt toppen av potten. Vatten jade sticklingarna grundligt med en kvartals styrka 20-20-20 flytande gödselmedel. Placera dina krukväxter skära i ett ljust fönster i semishade utomhus.

Tips & varningar

  • Låt jade växter torka ut helt då vatten ordentligt. Detta hjälper till att förhindra röta.
  • Jades växer långsamt. Plantera tre eller fyra sticklingar per pott kommer att skapa en fylligare växt snabbare.