Hur att transplantera etablerade fruktträd

Omplantering etablerade träd av varje sort bör övervägas noga. När träden blir äldre, kan inte de anpassa sig eller flytta lika lätt till en annan plats. Lyckligtvis, de flesta etablerade fruktträd tolerera transplantation väl. När träden blir äldre, men roten bollar större och tyngre och du kan behöva en dolly eller även en lastbil för att transportera trädet till sin nya plats. Med rätt kunskap om när och hur att transplantera fruktträd, kan du flytta den etablerade trädet till en annan plats.

Instruktioner

•Root-plommon trädet på våren eller sommaren, fyra till sex månader innan du planerar att transplantera. Mät diametern på stammen 6 inches ovanför marken. Jordklumpen bör vara 10 till 12 tum i diameter för varje tum av diametern av stammen. Mät roten bollen diameter och infoga en vass spade 8 till 12 inches i marken att beskära rötterna i en cirkel runt trädet.

•Förbered ny plats för omplantering på vintern efter fruktträd har tappade alla sina blad och gått vilande. Du kan också transplantera på våren direkt efter marken har tinats men innan eventuella nya knoppar visas på trädet. Välj ett område med fuktig, väldränerad jord och full sol till halvskugga. Gräva ett hål om två gånger storleken på uppskattade jordklumpen och på ett djup på samma sätt som höjden.

•Water växten några dagar innan omplantering om det är torrt. Gräva upp den etablerade fruktträd, mäter 4 till 6 inches utanför linjen där du root-beskäras. Igen, gräva runt trädet, skära några rötter med din spade. Höjden av jordklumpen bör vara ca 1/2 till 2/3 diameter jordklumpen.

•Lay säckväv på marken bredvid trädet och börja lyfta den från hålet. Aldrig att hålla trädet av dess stam men i stället försöka lyfta den från hålet med din spade. Rulla roten bollen försiktigt på säckväv och vira säckväv runt jordklumpen. Knyt säckväv runt stammen med rep att säkra det.

•Transport trädet till sin nya webbplats så snart som möjligt. Om det finns någon fördröjning, vatten roten bollen genom säckväv. Placera trädet i sitt nya hål och justera djupet på hålet så att det planteras på samma nivå som innan. Ta bort säckväv. Återfyllning halva jorden runt roten bollen och vatten hålet att lösa jorden runt rötterna.

• Fyll resten av marken i och packa. Vatten långsamt och noggrant ut till kanten av där rötterna finns, att ge fruktträd en god drink. Vatten vid behov efter denna punkt om jorden är torr, men inte overwater. Fruktträden kommer lika lider en brist och ett överskott av fukt.