Hur att transplantera en Tulip Tree

Fullständig odlade tulip träd är en vacker, stor, som tillhandahåller skugga träd. Transplantera dessa träd kan egentligen bara göras när de är unga. Om du väntar för länge att transplantera, jordklumpen kan väga upp till 20 ton och du behöver tunga maskiner att flytta trädet. Även transplantera en ung tulpanträd är en mödosam uppgift, att placera stress på både träd och ägare. Svarsfrekvensen varierar, men kunskapen om hur man ska transplantera dina tulpanträd kommer att öka sina chanser att överleva.

Instruktioner

•Attempt transplantation endast på våren innan trädet tulip startar spirande. Dessa träd är särskilt känsliga och är mindre benägna att överleva när transplanteras på någon annan tid på året. Din bästa insats för framgång är tidigt på våren.

•Dig upp i träd för transplantation. Titta på storleken på stammen. Om diametern mellan en och två inches börja gräva ungefär en fot från basen av trädet. Använd en robust trädgårds spade att bryta rötterna och ta bort roten bollen från resten av jorden. Placera träd med rotklump på säckväv.

•Stabilize rotklump. Hålla trädet hydratiserade medan det är ur marken och svepa i säckväv så lös jord inte undgår.

•Dig hål vid transplantation webbplats. Se till att du väljer en plats i full sol med djup, rik, fuktig jord. Gräva ett hål som är två till tre gånger diametern på jordklumpen och samma höjd som jordklumpen. Rötterna växer mestadels horisontellt, så det finns ingen anledning att gräva ner trädet.

•Plant träd i hålet. Räta ut trädet och orientera det åt samma håll som det var innan. Fyll jord i hålet, bygga en dam-liknande struktur runt trädet. Detta kommer att säkerställa att vattnet sipprar in i smutsa och körs inte bara.

•Water regelbundet. Transplanterade träd behöver mycket vatten i två år så de kan blir fullt etablerade. Särskilt genom de sommaren och hösten månaderna, ge din nyligen transplanterade träd en bra blötläggning varje morgon. Låt vattnet sjunka ner i marken och se till att du sträcker ut din vattning radie till ytterkanterna på rötterna.