Hur att träna Tornado säkerhet

Hur att träna Tornado säkerhet

Ingen vet exakt var en våldsam och nyckfull tornado kommer att röra ner, är det säkert att förutsäga förbereds kan rädda ditt liv och egendom. Lekt från våldsamma åskväder, kan en tratt moln bilda på en bråkdels sekund eller bygga upp vid horisonten, erbjuder dyrbara sekunder för att ta skydd. Har en plan och göra mest av dessa sekunder.

Instruktioner

Du uppmärksamma vädret när ditt område upplever gynnsamma villkor för bildandet av tromber. Innan stormen träffar, kontrollera väderprognoser på din TV eller online och vid behov ändra utomhus planer.

•Invest i ett batteri eller hand vev-powered weather radio. Weather radio kommer att varna dig när en varning har utfärdats i ditt område. Om strömmen går, kommer du fortfarande vet vad som händer ute och vet om en tornado leds din väg.

•Håll en familj möte att diskutera tornado säkerhet. Välja en "säker plats" i ditt hus som hela familjen vet för att gå till om en tornado varning utfärdas. Välj en plats på den lägsta våningen i ditt hem. Helst bör den ha inga fönster och du vilja till lägga så många väggar mellan dig och stormen som möjligt. Tilldela en familjemedlem att föra kuddar och filtar som täcker alla om en tornado kommer.

•Placera en tornado säkerhet kittet i den "säker platsen" i ditt hem. Har ficklampor, batterier, weather radio, första hjälpen kit, några snacks och vatten.

•Styr vinkelrät till riktningen av en tornado om du upptäcker en storm i bilen. Trots många tror är en överfart inte det bästa stället att gå för tornado säkerhet. Tornado kan skapa en vindtunnel effekt och du kommer att vara mycket sårbara för flygande skräp. Om du kan, försök att komma ur din bil och i en byggnad eller hitta ett dike och ligga Plant i den.

•Practice tornado säkerhet om du ertappas utanför. Försöka få inomhus om möjligt. Om inte, försök att hitta någon typ av skydd, ligga platt och täcka huvudet för att skydda den från att flyga skräp. Leta efter något att hänga på. Vattenledningar köra brukar ganska djup, så de är ett bra alternativ. Som en sista utväg, hitta ett dike, ligga ner och täcka huvudet.

Tips & varningar

  • Öppna änkor gör ingenting för att förbättra tornado säkerheten. Förändringar i trycket orsakar inte en implosion. Slösa inte din tid att öppna windows istället för att få till din säker plats.
  • Placera barn i säkerhet platser under en tornado. Bilbarnstol ger något skydd.
  • Förutsätt inte att det inte kommer hända dig. En tornado kan slå nästan helst i USA bland annat storstadsområden.