Hur att Tina luftkonditioneringsenheter

Hur att Tina luftkonditioneringsenheter

De två främsta orsakerna till isbildning i eller runt en luftkonditioneringsenhet är obstruktion av luftflödet eller kyl problem såsom en Freon läcka. Tecken på isbildning i en luftkonditionering inkluderar synliga is på baksidan av enheten eller rör och minskade kyla kapacitet. När is byggs upp i en luftkonditionering, är det nödvändigt att frosta av enheten för att återuppta kyla ditt hem. Lyckligtvis är det enkel att frosta din luftkonditioneringsenhet.

Instruktioner

•Vrid luftkonditioneringen av och lämna bort det i flera timmar. Om du har ett fönster luftkonditionering enhet, kan du sätta en stor kastrull under enheten utanför för att fånga det smältande vattnet. Du kan också påskynda avfrostnings på vissa enheter genom att aktivera bara fläkten; Detta skall inte bedriva kompressorn, orsakar några värme bygga upp i enheten och att underlätta avfrostnings processen.

•Kontrollera för hinder som kan ha orsakat luftkonditioneringsenhet att frysa upp från början. Gardiner eller möbler för nära till enheten kan orsaka is till form i det. Om något är nära framsidan av enheten, ta bort den. Du kanske också vill ta bort den främre av din enhet och ren eller ändra din luftkonditionering filter, om nödvändigt, att förhindra ytterligare isbildning.

•Vrid luftkonditioneringen på och använda som vanligt.

Tips & varningar

  • Om det finns överdrivna is uppbyggd, kan avfrostning din luftkonditionering leda till vattenskador i ditt hem, som mycket av vattnet kommer att smälta in i motsats till utanför huset.
  • Om det är nödvändigt att ofta frosta din enhet, söka en kyl professional för att rätta till det underliggande problemet med din luftkonditionering.