Hur att täcka blanka fläckar på gips

Hur att täcka blanka fläckar på gips

Blanka fläckar på gips form när något glänsande blöder igenom färgen på gips eller när fel typ av primer används. Om du målar över gips som hade fett eller krita fläckar på den, kan den blanka fettet blöda igenom färgen utan ett lager bets-blockerande primer under färgen. Å andra sidan, kan fläckar av fläck blockerande primer över enskilda spackled områden ge blanka fläckar under färg.

Instruktioner

•Sand defekter i ytan av gips, lera eller spackel brukade patch hålen. Sandpapper hjälper skapa en enhetlig yta så att inga särskilda områden blir glansigare än andra.

•Täcka hela ytan av gips med en fläck-blockerande primer, om väggen har fett, krita eller andra blanka fläckar på den. En fläck-blockerande primer hindrar fettfläckar blötläggning igenom färgen och orsakar blanka fläckar på väggen.

•Coat gips som inte har fläckar med en vanlig gips primer före målning. Täcka hela väggen för att säkerställa en jämn underlack för färg. Använd en latex-baserad primer för att undvika en ojämn yta.

•Använd en vanlig gips primer för touch-ups. Använd inte en fläck-blockerande primer över lappat områden på gips; endast använda den för att täcka en hel vägg. Fläckar av spackel eller lappat upp gips ser glansigare än resten av väggen om de har en fläck-blockerande primer när resten av gips har regelbundna primer.

•Använd en metall primer att täcka glans från spik, klammer eller annan metall i gips.