Hur att ta hand om och rena trägolv

Som att hålla ditt trägolv rena, utan att skadas eller Avtrubbning finish för snabbt? Ta reda på hur att upptäcka vilken typ av finish du har och hur att ta hand om och rensa ditt trägolv.

Instruktioner

•Den första som du vill göra är känna igen vilken typ av finish du har på ditt trägolv. Många gånger har du golv som går tillbaka till omkring mitten av 60-talet eller tidigare, kan finish vara shellac eller lack. Om du inte är säker, prova med en skarp även i ett dolt område för att göra en liten repa. Om det flingor, är det förmodligen shellac eller lack. Förmodligen också bör slipas och lackeras, men jag kommer att berätta hur du rengör den om du håller den.Populära finish för trägolv är urethanes och polyuretan tätningsmedel, som är mycket resistent mot spill och stänk. Ett alternativ till detta skulle som täcker en vaxad golv med en sealer. Det också genomträngande tätningsmedel som suga in i träet och sedan härda skyddar mot smuts och fläckar. De är oftast sedan täckt med ett vax som en sista skyddande yta. Ta reda på om du har en vaxad golv, droppa ett par droppar vatten på ett dolt område. Om dropparna blivit vita inom 10 minuter, har du en vaxad golv. Torka, och de vita fläckarna försvinner.

•Care för VAXADE slut - behöver du normalt vara åter vaxade om en gång per år (kanske mer/mindre beroende på trafik.) Själv polering vätskor är det enklaste att tillämpa. Dock varar pasta vax längst. Det kommer att behöva tillämpas för hand eller med en icke-elektriska applikator, och därefter kratsade enligt produkt instruktion. Det finns också en buffable flytande vax som du kan köpa som är långvarig, ännu lättare att tillämpa än pasta vax.** Undvika dem själv polering vaxer betytt för andra golvtyper. De ofta kan sippra in trä luckor att göra färgade områden, behöver flera skikt för att titta rätt, och inte gå på jämnt när man arbetar med trägolv. Undvika din Mop N Glo typ produkter för trä. Du en lösningsmedelsbaserad vax som kommer att tömma ut gamla vax och tillämpa nya vax i ett steg.VÅRD för andra YTBEHANDLINGAR - sanningsenligt, om det är i dåligt skick, behöver du en professionell för att ta itu med den. Som inte kan vara överkomligt, och du kan hitta min andra artikel "Hur att fixa repor på trägolv" för att få igenom några av problemen. Annat än att skulle den bästa vård råd vara att använda området mattor för skydd - men undvika de med grov bottnar som över tid de kommer att orsaka en slipning effekt i området. Leta efter den gummiliknande typ av icke slip botten antingen separat eller fäst vid matta eller matta. Använda möbler glasunderlägg, etc. för att undvika repor golven. Inte gå i höga klackar hela tiden på golven, eftersom häl koncentrera alla påtryckningar i en liten område (undersidan av läka) som normalt skulle fördela din vikt under hela foten. Det är som att alla din kroppsvikt smäller ner i ett litet utrymme, liknar en hammare. Hålla den ren, och undvika att få det VÅTA. Det bör aldrig våt, bara damp-torkade, och om ett spill inträffar inte tillåter det att sitta. Vara medveten om plantageägare och sådana saker som kommer att orsaka våta ringar över tiden. Skyddet är den bästa formen av vård för alla trägolv.

•Rengör LÖVTRÄ golv - så långt din regelbundet underhåll av golv, det är ganska enkelt för den vardagliga person som inte är en trä golv finish expert. Först du vill få upp all smuts/damm med ditt vapen val - min är en kanister vakuum med en borsthuvud för att inte repa golvet. Vissa människor gillar damm Kvastar, regelbundna Kvastar, etc. Jag tycker att med en bra kanister vakuum, det är väldigt lätt att få upp nästan all smuts/damm som finns där. Du kommer att märka damm/hår bollar faktiskt flytta mot vakuum huvudet istället för att flyga bort eftersom de kommer med en kvast. När denna del är gjort (och förhoppningsvis du har redan rensat resten av rummet så att du inte kommer att redeposit de möblerna damm på golvet) bör du använda en enkel mopp, som den Libman undrar Mop, som kan pressas ut riktigt bra att slippa en våt mopp. (Det finns andra moppar som denna, men det här är en som jag är bekant med.) Du behöver inte behöver fancy lövträ golv moppar och städare. Du kan använda en enkel lösning av ca 1 gal vatten till 1 dl vinäger. Oavsett uppsamlingsöverföringar verktyg som du använder, borde det vara bara fuktig - inte våt - för att undvika Avtrubbning finish över tiden. Det är den billigaste rengöring som du kan få samtidigt som den är effektiv. Jag kommer att nämna en annan renare som jag älskar för nästan vad som helst, särskilt trägolv och paneler. Det är "Holloway House Quick Shine Concentrated golv renare." Glöm glans i namn, det finns ingen typ av vaxning agent. Lite av detta i lite vatten verkligen tar fram skönheten i trä. Jag har ännu att hitta en produkt som mångsidig, eller som jag gillar bättre än detta. Du kommer att se mig nämna det ofta i relaterade artiklar.Av någon anledning hittar du att trägolv, lika vacker som de är, tenderar att locka en hel del damm och Visa den. Att hålla upp med det av dammsugning och/eller använda en damm kvast kommer att hålla dem snygg. Den moppning göras mycket sällan, eller när behov (spill, droppar, utanför smuts eller vatten från skor.) Om golven är spill eller vatten fritt, kan du även gå en månad utan faktiskt moppning hela golvet. Detta är mindre arbete och lägger tid att livslängden på golvet. Underhåll av damm och smuts är nödvändigt.

Tips & varningar

  • För tips om fastställande repor i ditt trägolv, se min artikel på hur att fixa repor på trägolv.
  • En bra produkt för rengöring av alla trä produkter som golv, möbler, skåp, paneler, etc. är Holloway House Quick Shine koncentrerad golv renare. Nej, jag inte arbeta för dem. Men jag har använt denna produkt i år (brukade kallas golv tvätt) och har varit mycket imponerad på hur det ger trä tillbaka till livet, speciellt med fortsatt användning. Det är också bra för alla golvtyper av och cleansable ytor, särskilt de som du är osäker på hur man rengör!
  • Undvika hala produkter på trägolv som möbler städare (löfte, Endust, etc.) eller du kommer att finna det mycket hala!
  • Undvik att få golvet riktigt våt.