Hur att ta hand om hängande Rose buskar

Rosor är en av världens mest populära blommor, och om du har dem i din trädgård du vet hur speciell de är. En vissnande rosenbuske är en sorglig syn, men kan vara fastställbara om du reda på roten till problemet. Trots spänna av skadedjur och sjukdomar som vanligen effekt rosor, hitta många trädgårdsmästare att en frisk, blommande rosenbuske är värt lite extra omsorg.

Klimat

Om din rosenbuske vissnande, det eftersom du underskatta hur mycket vatten den behöver. Om vädret är särskilt varmt, måste varje rosenbuske 5 gallon vatten per vecka. Rosor under 2 år är fortfarande att fastställa sina rötter, och behöver vattnas konsekvent. Oroa dig inte om övervattning; de är giriga växter och kommer att suga. Alltid vatten innan klockan tolv och undvika att spraya vatten på bladen--kan du orsaka svampangrepp problem på en redan irriterad rose. Även med tillräckligt med vatten kanske en hängande rosenbuske för mycket värme under sommaren att frodas. Överväga hänger en tunn presenning över dina rosor att skydda dem från solen, eller flytta behållaren buskar till en skuggigare plats.Om din ros är inte mår bra i fuktiga månader och blommorna inte är fullt öppna, det eftersom kylan är dvärgväxt dess tillväxt. Beskärning av blommor som har fryst halvöppen skapas utrymme för nya blommor som kommer att ta sin plats när vädret förbättrar.Överambitiösa vaktmästare kan att ge sina rosor för mycket gödsel i ett försök att rädda busken, som kan faktiskt lägga till problemet. För mycket gödsel betyder för mycket salt, och detta gula och torkar blad och blommor.

Skadedjur

En hängande rosenbuske kan vara infekterad av insektslarver, kallas "provtagare." Om din rosenbuske frodas en dag och bokstavligen vissnande nästa, provtagare kan vara fel. Provtagare gräva i stammen eller sockerrör av en rosenbuske och inrätta butik, nedbrytande bush av näringsämnen. Kontrollera om provtagare genom att leta små hål i den rosenbuske sockerrören, och ett fint damm nära det. Du kan fortfarande spara din steg om du tar bort larverna i tid. Om infiltration är ny, beskärning de infektera delarna av rose och plugga öppningarna med ympning vax eller beskärning paint kommer vanligtvis göra jobbet. Om det ser ut för att vara lite mer allvar, kan du köpa underprissättning nematoder från din lokala plantskola eller online. Blanda nematoder med vatten, att de lilla spolmaskar till liv. Spray hålen med blandningen, och nematoder kommer att fungera som din egen personliga armé. Borer aktivitet kan minskas med upp till 90 procent när nematoder släpps ut direkt i hålen.