Hur att stoppa svarta fläckar på rosor

Enligt University of Maine insekt och växt sjukdom diagnostiska Lab är svart fläck en av de vanligaste och mest skadliga sjukdomen för rosor att ingå avtal. Sjukdomen, som påverkar rosenbuskar runt ordet, orsakar rosenbuske att försämras med tiden, leder anläggningen att producera färre rosor varje säsong. Svart fläck är lätt att upptäcka, eftersom, som namnet antyder, svart faktiskt fläckar på bladen av busken. För att förhindra att din rosenbuske duka under till svart fläck sjukdom, måste du stoppa fläckar så snart som möjligt.

Instruktioner

•Thin ut rosenbuske varje år i början av växtsäsongen, som är allmänt tidigt på våren. Enligt PennLive tillåter gallring växten luft att cirkulera genom bladen, att hålla dem torra och förhindra uppkomst och spridning av svarta fläckar. Plocka flera långa stjälkar på busken och beskära tillbaka till endast 8 till 10 inches eller ned till 1/3 av sin ursprungliga längd.

•Ta bort alla blad på rose bush som redan har svarta fläckar på dem. När bladen har kontrakterat svart fläck, de kan inte generellt sparas och lämnar dem på anläggningen kan orsaka sjukdomen att sprida. Bär handskar, nypa bladen vid basen nära stammen för att ta bort dem från busken.

•Water marken runt basen av rosenbuske. Vattna inte rosa blommor och blad. Vattna på morgonen också ger bladen tid att torka i solen dagtid, där vattning på natten, särskilt när nätterna är cool, orsakar vatten att sitta runt anläggningen, som lånar till spridningen av sjukdomen.

•Spray rosenbuske med en bakpulver blandning om de svarta fläckarna är utbredd på rosenbuske. Bakpulver blandningar rekommenderas av gå Organic Gardening och PennLive båda innehåller bakpulver, vegetabilisk olja och vatten, men PennLive rekommenderar att lägga till diskmedel också. Prova en blandning av 1 msk bakpulver, 1 msk vegetabilisk olja, 1 msk diskmedel och 1 gallon vatten. Lägg blandningen i en sprayflaska och täcka hela anläggningen. Blandningen generellt läka inte fläckar på infekterade blad, men kan förhindra svarta fläckar spridning.