Hur att serva en fett fälla

Hur att serva en fett fälla

I storkök, måste en fett fälla ofta installeras. Fett kan betraktas som farliga och är vanligtvis instängd och bortskaffas genom en fett-insamling eller återvinning facility. Fett fälla underhåll och service behövs för att se till att den fungerar med maximal effektivitet.

Instruktioner

•Inköpt en sil. Dumpning olja och fett i avloppet är mycket dåligt för fett fällan. Det kommer att fylla upp mer snabbt. Använd plast silar för att fånga fett, oljor och mat partiklar. Släng allt som Silen fångar i en lämplig avfallsbehållare. Detta kommer att spara på kostnader för underhåll och reparation.

•Scrub din fettavskiljare som vanligt. Beroende på mängden fett, kan du behöva manuellt skrubba din fett fälla flera gånger i veckan. Skrubba alla rester bort och kasta det i en behållare av lämpligt fett, inte ditt avlopp. Företag kan göra detta för dig om du behöver dem, men det är mer förnuftigt för stora restauranger att hyra jobbets ut, eftersom det inte är komplicerat.

Tillsatser som •tillsätt bakterier. Finns på din lokala restaurang leverans butik eller ibland din lokala hem och trädgård butik, bakterier tillsatser kommer att äta fett i avloppet linjer och rinna av. Detta kommer att hålla din fett fälla rena och välskötta. Häll det i din avlopp och fett fälla eller installera en pump som kommer att göra det. Hur mycket du använder beror på storleken på ditt avlopp och hur mycket du använder den. Följ anvisningarna för ditt varumärke. Kolla med lokala avloppsvatten tjänstemän om lägga bakterier tillsatser är ett alternativ i ditt område.

Tips & varningar

  • Om din fett fälla blir tilltäppt och du inte rengör den, kontakta en professionell som fett kan vara farligt att arbeta med.
  • En fett pump kan installeras som kommer att pumpa ut ditt fett fällan med jämna mellanrum. Även om inte nödvändigt, det bidrar till att din fett fälla för en längre period.