Hur att sanera mögel på toaletten taket orsakats av en Skylight läcka

Hur att sanera mögel på toaletten taket orsakats av en Skylight läcka

När fukt läcker genom din takfönster, kan du ha en rörig situation i ditt badrum. Överskottsfukt suger i toaletten taket och skapar den idealisk grogrunden för svamp som mögel. Mögel kan inte bara fläcken toaletten taket och spred sig till andra områden i ditt hem, det kan orsaka andnings komplikationer i många människor. För att förhindra ytterligare skador på toaletten taket, ta bort mögel så snart som möjligt.

Instruktioner

•Ta bort poster--som små bitar av möbler och handdukar--från badrummet och placera dem på en säker plats under reningsprocessen. Ta ner väggdekorationer och gardiner.

•Täcka golv och objekt tas inte bort från badrummet med dropcloths att skydda dem från mögel borttagning lösning.

•Torka taket rent på ytan damm, smuts, spindelnät och annat skräp med hjälp av en torr damm mop. Don ett par gummihandskar och öppna badrum windows att ge bättre luftcirkulation och ventilation.

•Pour 2 dl varmt vatten i en hink. Tillsätt 1/4 kopp tri-natriumfosfat och blanda med en sked. Mätta en svamp i blandningen och--medan du håller svampen över hinken--vrida ur överflödig vätska.

•Scrub mögel i taket med mättade svampen. Skölj svampen ren under kallt rinnande vatten när det blir smutsigt. Doppa svampen i blandningen, vrida ur överflödig vätska och fortsätta skura tills du tagit bort mögel från toaletten taket.

•Torka blandningen i taket med en trasa fuktad med kallt vatten. Fyll en liten behållare med outspädd klorin. Fukta en ren, vit trasa i blekmedel och torka toaletten taket med trasan. Låt det tunna lagret av blekmedel torka på taket.

•Skölj blekmedel återstoden i taket genom att torka med en ren trasa fuktad med kallt vatten. Inte alltför mätta taket med vattnet. Låt taket lufttorka. Peka fans i riktning mot taket till stöd i torkningen.

Tips & varningar

  • Tri-natriumfosfat--kallas även TSP--är tunga rengöringsmedel som du kan köpa hem förbättring butiker.