Hur att reparera ytterdörren till ett hus

Hur att reparera ytterdörren till ett hus

Bostäder som byggs i kallt eller våta klimat kommer ibland utveckla problem med dörren av huset stickning. Detta orsakas av dörren eller ram expanderar på grund av kondens. Dörren kommer antingen inte öppna eller Stäng inte ordentligt, vilket kan orsaka värmeförlust och skador på dörrkarmen. Man kan reparera ytterdörren till ett hus med slipning dörren. Reparationer kan antingen omfatta fastställande av gångjärnen eller slipa ner dörren eller ram.

Instruktioner

Om fastställande av gångjärn

•Öppna dörren. Ange på dörren. Om flytande bubblan av nivå lutar sig mot gångjärn, behöver nedre gångjärnet repareras. Om bubblan lutar bort från gångjärnen, behöver övre gångjärnet repareras.

•Ta bort dörren från ramen. Wedge skruvmejsel mellan övre gångjärnet och toppen av bulten. Knacka på skruvmejseln på plats med hammaren. Använda hammare för att knacka på undersidan av bulten, som lossar bulten. Skjut bulten upp och ur gångjärnet, frigöra dörren. Upprepa denna process med varje gångjärn för att helt ta bort dörren.

•Skruva ur den trasiga gångjärnet bitar från både dörren och ramen med skruvmejsel. Borra hål ¼ tum från de nuvarande hål på både dörren och ram. Skruva fast gångjärn bitar tillbaka. Sätta dörren tillbaka i position och ersätta bult. Stäng dörren för att se om detta löser problemet. Om dörren fortfarande behöver reparera, gå till avsnittet heter "Slipning the Door".

Sandning dörren

• Öppna och stänga dörren flera gånger för att hitta där dörren är sticker eller dra på ramen. Markera position på båda ramen och dörren med penna. Stänga dörren om det är möjligt att hålla värme och samla upp verktyg.

•Upprepa steg 1 till steg 3 i avsnittet heter "Lösa gångjärn".

•Öppna dörren igen. Använda krita för att markera platsen där dörren fastnar på ramen genom att täcka båda ramen och dörren. använda entreprenörens krita för märkning linjer eftersom det sprider lättare och gör mindre oreda än andra chalks. Stäng dörren så långt du kan. Öppna dörren på vid gavel. Leta efter där krita markerade dörren och ram. Detta kommer att berätta de områden där båda behöver reparera.

•Ställ in dörren ner på framsidan eller på baksidan. Använd ett måttband för att mäta längs kortsidan av dörren ¼ tum in i dörren där krita märken är. Mark linjer på toppen och botten av området på sidan uppåt.

•Strömförbrukning i standbyläge dörren upp på den motsatta krita sidan markerar så den chalked sidan vänd uppåt. Slipa ner det område där den krita märken är med en bandslip. Sand ner till ¼ tum markerar gjorde på dörren.

•Placera dörren tillbaka i position i ramen. Justera gångjärn bitar för bult och glida bult tillbaka genom gångjärnet.

•Kontrollera att se om problemet är löst genom att stänga dörren. Om inte, ta dörren tillbaka av och upprepa steg 5. Fortsätta med processen tills dörren repareras. Använda ¼ tum mätningen markerar varje gång att undvika att skapa en lucka som gör att luft in i huset.

Tips & varningar

  • Försegla kanterna på dörren efter att den har reparerats och slipas ned.