Hur att reparera trasiga glasfiber

Glasfiber reparationer delas vanligtvis in i två kategorier: reparera hål och åtgärda sprickor. Varje reparation är liknande till den andra, men det finns några mindre skillnader. Oavsett om ditt garage dörrpanelen är knäckt, eller det finns ett hål i skrovet på båten glasfiber, löser denna reparation metod problemet. Att göra det ser ut som nya igen är inte uteslutet. Men det kräver skicklighet och praxis att göra reparationer helt felfri.

Instruktioner

•Bedöma skador och ta bort lös eller brutet av skärvor av glasfiber genom att skära dem bort med en kniv eller pussel, så du är kvar med en slät, nästan geometriska hål i glasfiber.

•Sand området runt hålet och fasa med sandpapper eller en kvarn, om skadan omfattar ett stort område. Hela kanten av hålet bör vara avfasade för att acceptera glasfiber patch reparation.

•Kapa remsor av glasfiber att passa över hålet genom att lägga dem på hålet och trimma bort överskott, lämnar en tum eller två av överlappning på glasfiber. Om hålet är mycket stor och glasfiber täcker släppa i hålet, skär ett blad av laminat något större än hålet och tillämpa PVA (polyvinyl alkohol) till ytan inför din reparation. Bifoga det under reparation området med stark tejp.

•Lay glasfiber lakan över området reparation. Blanda kådan med härdare i din glasfiber reparationssats, och tillämpa glasfiber kådan på arket. Sprida kådan över hela bladet i generösa mängder så hela området, inklusive överlappningen är täckt av harts. Låt detta torka i flera timmar eller tills hela ytan är fast.

•Sand reparation göra det jäms med resten av glasfiber, med 200-slippapper. För stora ytor används en orbital sander och pad. Lägger till primer i reparation och låt det torka. Lägga till ett överlack för att slutföra reparationen.