Hur att reparera Tilt i persienner

Hur att reparera Tilt i persienner

Persienner är ett logiskt val i hem, eftersom de är lätt att använda och kan vara effektiv i att blockera ut ljus. På grund av jalusier byggs, kan tilt staven ofta få slitna i vinkla lamellerna på mörkarna. Det går att fixa staven själv, och det tar bara några grundläggande material. Följ dessa enkla anvisningar för att reparera den tilt vill i horisontella jalusier som använder en stege och slat system.

Instruktioner

•Kontrollera om tilt staven är frånkopplad från tilt mekanism i headrail. Ta bort mörkarna från fönstret. Pop gavlar av headrail med en platt skruvmejsel. Leta upp länge metallstången i headrail och den mekanism som är ansluten till binder med rep. Tryck tilt staven tillbaka in i mekanismen inhysa. Få gavlar på. Placera mörkarna tillbaka ovanför fönstret.

•Prova en annan metod att fixa mörkarna om ovanstående instruktioner inte fungerade. Vrida den blinda tilt staven moturs om mörkarna inte kommer luta och är stängda i nedfällt. Samtidigt, dra tillbaka strängen av de stegar som håller lamellerna.

•Vrid staven luta i en medsols position samtidigt som du drar på back-strängen av stegar om mörkarna är stängda i en uppåtgående vinkel.

•Sätt tillbaka skaftet luta om mörkarna fortfarande kommer att inte luta efter att ha provat dessa metoder. Ta bort den metall bit eller slutet avstyvning ur huvudet järnväg på samma sida som tilt staven.

•Ta ut C-clamp som är ansluten till metallstången. Dra tilt staven från wand tilter. Använd en flat skruvmejsel för att bända öppna huvudet järnväg att ta ut staven. Ta staven tilter med vass tång och dra ut. Shove wand tilter tillbaka i spåren och det bör fästa på plats. Infört de stav, C-klämmor och slutet förstyvningar tillbaka.

•Häng mörkarna tillbaka på väggen. Använda tilt staven så att den fungerar korrekt.

Tips & varningar

  • Konsultera den blinda tillverkaren att se till att du får rätt tilt staven för mörkarna om den behöver bytas.