Hur att reparera taket rost på en husbil

Det bästa sättet att skydda ett plåttak på en husbil från rost och korrosion är att vattentäta ytan. Skapar en lufttät tätning håller rost bildas. Även rost kan bli ett problem med tiden på även de mest väl underhållna plåttak, är det möjligt att reparera och underhålla ett plåttak själv. Men du har att vidta säkerhetsåtgärder och följa vissa grundläggande riktlinjer.

Instruktioner

•Ha någon annan i närheten när du arbetar på taket, eftersom du kan behöva hjälp. Åtminstone, bör du ha en annan person hålla stegen för dig. Gör vissa, också, att taket är stark nog att stödja din vikt.

•Kontrollera villkora av taket minst en gång om året. Inspektera taket sömmar, blinkande runt ventiler och ledningar, och några rostiga områden på taket. Ren taket rutinmässigt för att skydda mot rost och korrosion. Smuts samlar fukt och fukt så småningom leder till korrosion. Glöm inte att rengöra under smygplåtar och överlappningar.

•Förbered taket för beläggning. Sopa av taket. En push kvast är det bästa verktyget för att använda för detta ändamål. Du måste ta bort allt damm, smuts, fett och andra lös skräp så att tak beläggning kommer att hålla sig ordentligt. Skrubba taket med en lösning av en del klorin och tre delar vatten för att avlägsna rost och mjöldagg. Högtryckstvätt kan användas ett enklare sätt att göra detta. Att taket för att torka helt.

•Sand bort rost på särskilt dåliga ställen med en grov grit sandpapper. Ta dig tid att tillämpas en zink-baserad primer slipas innan tak beläggning.

•Seal coat plåttak att reparera hål läckor och lappa ihop mindre fläckar på taket som har rostiga genom. Beroende på hur tjock du applicera beläggningen, kunde skydd pågå i ett par år. Beläggningen är tjocka och behöver röras grundligt innan tillämpas med en mjuk pensel takläggning borste eller paint roller. Tak beläggning kan också användas för att täta rostiga beslag.

•Tillåt ca åtta timmar för taket torka innan du applicerar ett andra skikt. Gäller inte tak beläggning om regn i prognosen eller om temperaturen förväntas sjunka under 60 grader F inom 24 timmar efter beläggning som används.

•Kapa en bit plåt reparera större ställen där taket har rostiga genom. Bära handskar och var försiktig med skarpa kanter samtidigt skära. Storlek på plåt för att passa i hålet. Att ytterligare 2 inches på alla sidor för viss överlappning. Inrätta metall patch med en vattentät silikon täta. Låt torka och sedan täcka med tak beläggning.