Hur att reparera taket och skorstenen läckor

Hur att reparera taket och skorstenen läckor

En läckande tak eller skorsten kan leda till alla möjliga problem. Om du fånga läckan i tid, kan du brukar göra en enkel reparation. Om taket läcker på flera ställen eller läckande plats fortsätter att växa, kan du dock ha allvarliga reparationer att överväga. Om du har grundläggande Snickeri färdigheter och inte är rädd för höjder, bör du kunna reparera taket läcker. Tänk på att olika tak kräver olika reparation tekniker samt olika expertområden för den person som utför reparationerna.

Instruktioner

•Locate där taket läcker. Ställa in en stege så du kan få på taket. Avgöra om det finns saknas bältros som kan orsaka läckage. Sprickor och tårar på bältros kan också leda till läckage. Någonstans finns det en tak penetration eller två olika material att gå är en sannolik plats för en läcka att utveckla. Dalarna är ett annat område att kontrollera. Uppmärksamma blinkande runt skorstenen eller takfönster. När du är klar med din utomhus inspektion gå på vinden att leta efter tecken på läckage som du kanske missar från utanför.

•Byt ut eventuella skadade blinkande särskilt runt skorstenar och air vents. Använd en spackel att tillämpa taket cement på områdena runt blinkande som läcker. Lägga ner ett lager av taket cement. Fjäder kanterna ut över bältros att försegla det och låta för bra dränering.

•Repair några skadade eller ruttet trä på taket innan du fortsätter med reparationer. Även du kan göra tillfälliga patchar, inte kan man förvänta sig att hålla länge.

•För lite av taket cement under en lös shingle tab. ersätta någon saknade naglar och täcka dem med taket cement. Plats dela upp bältros eller lapp med taket cement. Fjäder-kanter på lappen som du gjorde runt blinkande.

•Ta bort gamla, skadade bältros och nog av närliggande bältros så att du kan fixa läckan. Ange nya vatten hinder tillsammans med nya bältros. Täcka naglar med taket cement.

•Använd tak cement längs sprickor i ett platt tak. Sätta lapp tyg i taket cement och täcka tyget med ytterligare ett lager av cement. Fjäder kanterna för att få en bra tätning. Om takmaterialet har blåsor orsakar läckan, skär ut blåsan. Använda två separata lager lapp tyg och tre lager till cement för att göra reparationen.

Tips & varningar

  • Var försiktig när du arbetar med ett tak med en brant stigning. En våt eller fuktig taket är speciellt hala.