Hur att reparera taket färg

Ditt tak kan skadas av ett antal skäl. Läckor i overhead VVS, ändringar av inventarier som takfläktar eller lampor och misstag medan målning väggar skapas alla behovet av att reparera din tak färg. Reparera taket färg kräver inte dig att måla hela taket igen. Om du har fortfarande rester av den ursprungliga färg färgen, kan du helt enkelt lapp plats som behöver repareras. Om du köper en helt ny färg, planera att måla hela taket.

Instruktioner

•Flytta alla möblerna i rummet eller täck den med drop dukar. Täcka golvet. Sätta på glasögon, en mask och en netto hår för att förhindra spill och droppar på ditt ansikte och hår.

•Scrape någon lös eller peeling måla med en metallavstrykare. Ta bort allt löst material. Lätt slipa taket med medellång slippapper.

•Spray tak texture spray på plats som har lappat. Välj en textur som matchar den befintliga tak strukturen. Spraya taket med en stadig och tillbaka rörelse, något överlappande varje pass av spray kan. Tillämpa texture spray tills den skadade delen av taket matchar resten. Om taket var bara målat och konsistensen var inte skadad, hoppa över detta steg.

•Pour primer i en färg kastrull. Rulla en rulle pensel genom primer och applicera primer till det skadade området. Låt första lagret grundfärg att torka. Applicera ytterligare skikt grundfärg tills du inte längre ser några fläckar genom primer. Låt primern torka under fyra timmar.

•Paint taket med en färg färg som matchar den befintliga färgen. Måla hela taket om färgen inte kan matchas exakt. Måla i hörnen och några områden nära väggar och skåp med en trim borste.

•Paint i mitten av rummet med en långskaftad 1/4-tums NAP-roller. En roller kommer att tillämpa färgen jämnt och kommer att täcka synliga penselavtryck kvar från målning i hörnen av rummet. Tillämpa färg i en rak linje, arbetar på en 6 fot av 6 fot område i taget. Överlappning varje pass rullen något. Låt färgen torka. Applicera ett andra lager.

Tips & varningar

  • Platt färg kommer att vara mer förlåtande och kommer att bättre dölja variationer i konsistensen än en högre glans färg.